Svendborg Havneforum har fremlagt en stribe idéer til, hvordan der kan skabes mere liv på byens havn.

I flere årtier har diskussionerne om Svendborg Havns fremtid bølget frem og tilbage. Idéer er blevet skrevet ned og debateret, men konkrete tiltag har der ikke været mange af.

Det skulle meget gerne ændre sig nu.

Et forum bestående af erhvervs-, forenings- og kulturfolk har det seneste halve års tid arbejdet at konkretisere nogle forslag til aktiviteter på havnen og Frederiksø, og i løbet af foråret og sommeren er det ambitionen at nogle af dem skal virkeliggøres.

- Det er såkaldte prøvehandlinger. Der er nogle ting, vi tror kan skabe liv og udvikling. Det er ikke sikkert, at alle vores forslag virker, men det er helt i orden at fejle. Det væsentlige er, at vi prøver tingene af, så vi kan se, hvordan de virker. Det skal gøres konkret, siger afdelingsleder i Sydbank i Svendborg, Christian Ulrich, der er et af Svenborg Havneforums medlemmer.

Et af forslagene indebærer, at en del af Jessens Mole gøres til gågade. Bilerne skal dog ikke fjernes helt. Hastigheden skal bare sættes ned, og den ni meter brede vej skal gøres smallere.

- Vi skal selvfølgelig ikke grave vejen op, for tænk nu hvis det er en dårlig løsning, vi er kommet på. Vi skal finde frem til nogle midlertidige løsninger, der kan fjernes hurtigt igen, siger Christian Ulrich.

Til rækken af forslag hører også en festival, hvor havnens historie dramatiseres.

Læs mere i Fyns Amts Avis fredag

  • Af: