I Carlos Kitschen har de ansatte plettet straffeattest

Søren Carlos Rasmussen bag baren i Carlos Kitschen. han drømmer om at åbne lignende cafeer i resten af landet, så han kan hjælpe flere med plettede straffeatester i gang med et godt liv.
Foto: Roland Petersen

I Carlos Kitschen har de ansatte plettet straffeattest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først tog de Svendborg, snart kommer turen til Odense, København og Århus. Carlos Kitschen har vokseværk.

Hvor skal man gå hen, når det eneste, man kender, er kriminalitet, alle ens venner er kriminelle, og uddannelse er det aldrig blevet til?

Mange, der har været inde at afsone en dom i fængslet, risikerer at falde tilbage i kriminalitet, når de bliver løsladt, hvis ikke der er hjælp at hente til at stable et nyt liv på benene.

Der kommer Carlos Kitschen ind i billedet.

Siden sommer har Carlos, der ejer cafeen i Møllegade i Svendborg, gjort netop det - med succes.

15 personer har været igennem, og kun en er det ikke lykkedes at hjælpe til et bedre liv.

- Det, vi gør, virker, fastslår Søren Carlos Rasmussen, der ejer cafeen, der drives som en almindelig virksomhed uden nogen former for offentlig støtte.

Åbner om et år i Odense

Planen er at åbne tre cafeer over de næste tre år. Om et år i Odense, så København og så Aarhus - en om året, forklarer Carlos.

Udfordringen er bare, at det koster penge.

Cafeen i Svendborg blev startet på flid, penge af egen lomme, donationer fra flinke folk i Svendborg og 84.000 kroner doneret af Albanifonden i efteråret.

Men hvis drømmen skal blive til virkelighed, skal der mere til, erkender Carlos, som kun lige får de økonomiske ender til at mødes.

- Jeg søger fonde og sponsorater. og hvis nogen vil hjælpe, så skal de være velkomne, lyder det fra ejeren, der drømmer om, at flere mennesker får et bedre liv.

Fint besøg

Carlos lader dog til at have fat i den lange ende.

Onsdag var ingen ringere end Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, på besøg, for at skrive et par af Carlos' erfaringer med resocialisering bag øret.

Hun var inviteret af den socialdemokratiske gruppeformand i Svendborg, Bo Hansen, der betragter besøget i Carlos Kitschen som et skulderklap til iværksætteren.

Mette Frederiksen lyttede da også med oprigtig interesse, syntes Carlos, da den tidligere justitsminister var taget afsted.

Læs mere om Mette Frederiksens besøg i Carlos Kitschen i Fyns Amts Avis torsdag eller på Mitfyn.dk.

I Carlos Kitschen har de ansatte plettet straffeattest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce