Hvor skal vi hen, du ?


Hvor skal vi hen, du ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Kirsten Rasmussen, formand for SH, Arne Knudsen, formand for Thurø Håndboldklub og Bent Lindegaard, formand for Svendborg HF. Grønnevej 208, Thurø, Høgevænget 15, Thurø og Snebærvænget 7, Thurø. (forkortet af red.)

Klubberne, som bruger Svendborg Idrætshal, har sportslig succes. Basket er rykket op med deres andethold, volley er rykket op med deres førstehold, SH er rykket op med deres bedste damehold og Svendborg HF er rykket op med både dame- og herrehold og forventer også at få divisionshold i både dame junior- og dame ynglingerækken. I alt er der over 40 håndboldhold samt basket og volleyball, som skal have kabalen omkring træningstider og kampe til at gå op.

Nu har byen også fået et ligahold i håndbold og tillykke med det.

Økonomiudvalget og byrådet træffer beslutninger om antal kampe og træningsmængde til det nye ligahold. Den normale procedure, når der kommer nye ønsker om brug af en hal, er, at man henvender sig til brugerne og haludvalget for den pågældende hal. Beslutningerne kan så appelleres til det store haludvalg. Sagerne kan også rejses i SIS, som er idrætsforeningernes talerør over for kommunen.

Alle disse udvalg og bestyrelser består af frivillige ledere, det drejer sig vel om 50-60, som i spillet omkring idrætshallen er blevet sat helt uden for indflydelse.

Også omkring cafeteriet er klubberne bare blevet fejet til side. Klubberne har i mange år forsøgt at påvirke økonomiudvalget for at skabe et bæredygtigt grundlag for cafeteriet. Dette grundlag er nu ved at smuldre, fordi økonomiudvalget har fjernet alt, hvad der hedder proppenge-afgifter på medbragt mad for ligahold. Det er seks-cifrede beløb, som cafeteriet her går glip af.

Ganske vist har der været afholdt en del møder i løbet af foråret, men set i bakspejlet har disse møder kun været paradespil, som klubberne og fritidsafdelingen har måttet lægge ryg til.

Det er pinligt, når økonomiudvalget og byrådet vælger fuldstændig at overhøre meldingerne fra de nuværende brugere af Idrætshallen. Retfærdigvis skal det nævnes, at vi har fået tilbudt erstatningstid i andre haller, men de sociale og økonomiske aspekter i, at vi bliver spredt i endnu flere haller, har slet ikke været drøftet.

Lad os nu få gjort noget ved den manglende idrætspolitik! Bolden ligger hos byrådet.

Lad os nu få gjort noget ved den manglende halkapacitet! Flere klubber råder over betydelige beløb. Bolden ligger hos byrådet.

Hvor skal vi hen, du ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce