Hvor skal skrivebordet stå?: Flere bygninger i spil til nye statsjob i Svendborg

Flere erhvervsbygninger står helt eller delvist tomme og er sat til salg eller udlejning i Svendborg. Øverst er det Svendborg Erhvervsskoles tidligere businessafdeling, nederst til venstre den gamle toldbod og til højre den tidligere retsbygning.

Hvor skal skrivebordet stå?: Flere bygninger i spil til nye statsjob i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygningsstyrelsen har været på besigtigelse i Svendborg, men vil endnu ikke sige noget om konkrete bygninger. Erhvervsskoledirektør krydser fingre.

Svendborg: Det er endnu uvist, hvor de nye statslige medarbejdere, der skal flyttes til Svendborg, får et skrivebord.

Bygningsstyrelsen har op til den anden runde af regeringens udflytningsplan været på rundtur og set nærmere på lokaliteter i hele landet, og i Svendborg er det Martin Pedersen fra ejendomsmæglerfirmaet Colliers International, der har vist rundt.

- Jeg kan godt bekræfte, at jeg har vist folk fra Bygningsstyrelsen en række muligheder i Svendborg, men hvad vi har set på, kan jeg ikke røbe. Jeg vil dog godt sige, at jeg tror, vi er en del af løsningen, siger Martin Pedersen.

Skattefolk ind på bryghuset

Det ligger fast, at de 18 nye skattemedarbejdere flytter ind på det gamle bryghus på Bryghusvej sammen med de øvrige skattefolk fra skattecenter Svendborg.

Til gengæld er det uvist, hvor de 28 medarbejdere i Styrelsen for Forskning og Uddannelse og de 18 ansatte i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte får deres fremtidige arbejdsplads.

Blandt de oplagte muliggeder er det gamle tinghus i Tinghusgade og den gamle toldbod på Jessens Mole, der begge er sat til salg og står helt eller delvist tom. Førstnævnte ejendom ejes af statens eget ejendomsselskab, Freja.

En tredje mulighed er Svendborg Erhvervsskoles tidligere businessafdeling på Ryttervej, der har stået tom i knap et år. Allan Kruse, direktør på Svendborg Erhvervsskole, krydser fingre for, at det vil lykkes at sælge eller udleje det tidligere business-domicil, så skolen kan rette op på en skrantende økonomi.

- Vi har ikke råd til at have tomme bygninger stående. De er dødvægt om benene på os, siger direktøren.

Medarbejderne først

I Bygningsstyrelsen bekræfter presseansvarlig Lene Strøm Magner, at man har været på besigtigelse i Svendborg, men hun ønsker ikke at udtale sig om konkrete muligheder, før der er indgået en købs- eller lejeaftale.

- Bygningsstyrelsen er i gang med at afklare og aftale de konkrete lokaleløsninger i et godt samarbejde med de berørte statslige institutioner. Vi ønsker, at vores kunder skal have mulighed for at orientere deres medarbejdere før en eventuelt offentlig omtale, skriver Lene Strøm Magner i en kommentar til Fyns Amts Avis.

Hun tør ikke give et bud på, hvornår der er fundet en løsning i Svendborg.

Hvor skal skrivebordet stå?: Flere bygninger i spil til nye statsjob i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce