Hvor skal Bymark-skolen hen?


Hvor skal Bymark-skolen hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af Arne Ebsen

Nyvej 48, Ulbølle, medlem af Svendborg Byråd for Liste T

Oplægget til budgetdrøftelserne den 27. maj indeholdt mange artige overraskelser. Iblandt dem et forslag om at lukke Bymarkskolen i Ollerup.

Nu skal vi politikere jo ikke klandre embedsmændene for at lave deres arbejde. Det er trods alt os, der har bragt dem i den situation ved at vedtage et budget sidste år, der var spændt til bristepunktet. Mon den politiske debat er farvet af det manglende kendskab til de faktuelle forhold i Ollerup, hvor der jo også er en friskole. Forestiller nogle politikere sig, at denne friskole skal overtage folkeskolens opgave?

Er det ikke netop vores opgave at sørge for et kommunalt skoletilbud i lokalområderne? Friskolen kan i øvrigt stort set ikke rumme flere elever, og det er heller ikke sandsynligt, at de vil være interesserede i at overtage bygningerne på Skolebakken. Så de løsninger kan vi roligt skrinlægge.

Bymarkskolen er kendt for sit dygtige arbejde i såvel undervisningen som pasningsdelen. Skolen er et glimrende eksempel på det begreb, som vi kalder rummelighed. Netop de trygge rammer og skolens solide forankring i forældrekredsen, der med stor ildhu bakker deres skole op, har givet mange elever et godt socialt og fagligt fundament.

Skolens bestyrelse har udarbejdet et forslag til en ny skole placeret i området langs Egensevej. Det er den vej, Ollerup er på vej til at videreudvikle sig. Der vil være gode trafikforbindelser og give folkeskolen fair vilkår over for friskolen i kampen om eleverne. Samtidig vil en skole placeret her kunne bygge bro mellem de to gamle kommuner og give Egense og det nye Tankefuld-område en god kobling.  

Jeg har tidligere fremsat forslaget og givet udtryk for, at en analyse af hele skolestrukturen er nødvendig set i lyset af børnetallets udvikling. Der er sket store forskydninger i de enkelte distrikter og enkelte skoler er voldsomt udnyttede. Det er derfor godt at høre, at såvel SF som Socialdemokratiet har samme tanker. Jeg vil gerne se fordomsfrit på en ny struktur, men at lukke Bymarkskolen "over night" er ikke nogen gangbar løsning. Jeg ser hellere en realistisk drøftelse af ovenstående forslag.

Hvor skal Bymark-skolen hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce