Hvis konflikten kommer: Sådan rammer den Svendborg

4. april går de offentligt ansatte i strejke, har forhandlingsfællesskabet for de ansatte i kommuner og regioner varslet. I Svendborg bliver både sygehuset og de ældre ramt. Foto: Scanpix/Brian Bergmann

Hvis konflikten kommer: Sådan rammer den Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lønmodtagere på det offentlige område har varslet konflikt fra den 4. april, hvis ikke man enes om en aftale for de offentligt ansatte. Og bliver det til konflikt, går det blandt andet ud over de ældre flere steder i Svendborg.

Svendborg: Overenskomstforhandlingerne for offentligt ansatte er gået i hårdknude.

Fredag varslede forhandlingsfællesskabet - der forhandler overenskomster for de ansatte i landets kommuner og regioner - at man går i konflikt mod arbejdsgiverne fra den 4. april.

Og en konflikt med dertilhørende strejke rammer bredt - i Svendborg vil det blandt andet ramme ældreområdet, har fagforbundet FOA meldt ud.

- Servicen bliver med garanti forringet, fastslår afdelingsformand i FOA Sydfyn, Susan Bøg Nielsen.

Alt hvad der er livsnødvendigt, vil selvfølgelig blive udført. Der er jo ingen borgere, der kommer til at ligge i sengen døgnet rundt. Selvfølgelig er der ikke det.
Susan Bøg Nielsen, afdelingsformand FOA Sydfyn

Kun det livsnødvendige

I Svendborg har fagforbundet FOA udpeget Plejecenter Thurøhus og hjemmeplejen Sektion Hømarken til at blive ramt af strejke. Desuden vil Svendborg Sygehus' afdelinger O1, O2, A4, A5, NR blive ramt af, at social- og sundhedshjælperne vil gå i strejke, hvis ikke man forhandler sig til en løsning inden.

Hvordan det konkret vil ramme de ældre i Svendborg, ligger ikke endeligt fast endnu, siger Susan Bøg Nielsen.

- Hvis det kommer dertil, laver vi sammen med arbejdsgiverne et nødberedskab, der gør, at borgerne kommer til at mærke det på luksusdelen. Alt hvad der er livsnødvendigt, vil selvfølgelig blive udført. Der er jo ingen borgere, der kommer til at ligge i sengen døgnet rundt. Selvfølgelig er der ikke det, siger hun og fastslår:

- Og man vil få al den mad og drikke, man skal have, men der bliver ikke kredset om tingene.

Men kan de ældre eksempelvis se frem til to bade om ugen, sådan som de har krav på i dag i Svendborg?

- Det kunne jeg absolut godt tvivle på.

Konflikten rammer

PÅ HK-området er der også varslet strejke, og i Svendborg er den kommunale tandpleje udpeget. Desuden vil HK-ansatte hos Fyns Politi og hos Skat i Svendborg strejke, hvis det kommer til konflikt, mens der også er udsendt strejkevarsel for Sydfyns Erhvervsskole.

Også børnepasningsområdet og skoleområdet kan man i Svendborg regne med bliver omfattet af en storkonflikt. Men hvilke skoler og daginstitutioner, der er tale om, er ikke offentliggjort endnu.

Pædagogernes Fagforening, BUPL, ventes at sende strejkevarsel og en liste over udpegede institutioner onsdag, mens Danmarks Lærerforening forventes at udsende konfliktvarsler mod konkrete skoler på mandag.

Hvorvidt det ender med storkonflikt og strejke er endnu ikke endeligt. De nuværende overenskomster udløber 1. april, hvorfor en eventuel konflikt først kan træde i kraft der.

Men hvis forligskvinde Mette Christensen i Forligsinstitutionen vurderer, at parterne stadig kan forhandle sig frem til et forlig, kan en konflikt udsættes to gange i op til 14 dage, hvormed de offentligt ansatte først kan gå i strejke herefter.

Hvis konflikten kommer: Sådan rammer den Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce