Hunden Ziggi er kommet hjem


Hunden Ziggi er kommet hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIRAKEL: Efter 16 dage i uvished fandt familie deres syge hund hos politiet i Skive
SVENDBORG: Mens sommerens varme solstråler for alvor presser sig på, er de mørke skyer over familien Grønbjergs hjem forsvundet. Efter 16 dage uden deres elskede hund Ziggi, kan Peder og Charlotte Grønbjerg igen glæde sig over livet og sommerens komme - Ziggi er kommet hjem.

Ziggi er et seksårigt gadekryds, der lider af epilepsi. Han skal derfor dagligt have medicin, hvis han skal undgå anfald.

I slutningen af juni tog familien på ferie i sommerhus ved Skive. Under et besøg i byen bad Peder Grønbjerg en mand ved rutebilstationen holde øje med Ziggi, da han skulle på toilet. Da han kom tilbage, var både manden og hunden forsvundet sporløst.

- Vi var overbevist om, at en eller andet havde taget Ziggi. Den kunne nemlig ikke finde på at strejfe rundt, fortæller Peder Grønbjerg.

Resten af ferien ledte de efter hunden i Skive og omegn, men uden held. Efterfølgende indrykkede de annoncer i Skive ugeavis og medvirkede i et radioprogram på DR MidtVest. Stadig var der ingen spor af Ziggi.

Efterlysning

I onsdags besluttede Charlotte så at tage til Skive, sammen med sin svigermor. Her ville de hænge efterlysninger op, i håb om, at nogen ville se hunden.

- Vi håbede selvfølgelig at det ville hjælpe, men det var lige så meget for at kunne sige, at vi havde forsøgt alt, siger Charlotte Grønbjerg.

Efter at hun sammen med svigermoderen havde hængt de fleste sedler op, besluttede de, at den sidste efterlysning skulle afleveres til politiet.

På døren til politigården hang en skilt, hvor der stod, at mobiltelefoner skulle være slukkede.

- Jeg slukkede derfor min telefon, og trådte ind ad døren. Her kiggede jeg rundt for at finde ud af, hvem vi skulle henvende os til. Midt i lokalet sad en betjent bag sit skrivebord, ved siden af ham stod en anden betjent. Midt i mellem dem sad Ziggi, fortæller Charlotte Grønbjerg med et stort smil.

- Jeg glemte alt omkring mig, og det eneste, jeg kunne sige, var Ziggi's navn. Alt andet forsvandt, husker hun.

Hunden var blevet indleveret en halv time før af en mand, der forklarede, at Ziggi kort for inden var hoppet ind i hans bil.

Tilbage i Svendborg var Peder Grønbjerg lige kommet hjem fra arbejde. Han ville derfor ringe til sin kone for at høre, hvordan det gik med at sætte efterlysninger op.

- Jeg blev ret sur på dem over, at mobiltelefonen var slukket. Hvordan skulle folk så komme i kontakt med dem, hvis de havde set Ziggi, fortæller han.

Men fem minutter senere ringede Charlotte Grønbjerg til ham og kunne fortælle den glædelige nyhed.

- Jeg kan ikke rigtig beskrive, hvad jeg følte. Jeg blev sådan lidt konfus, og kunne ikke engang finde ud af at lave kaffe. Jeg havde svært ved at fatte, at vi nu fik Ziggi hjem igen. Jeg bad derfor Charlotte lægge på, og så ville jeg ringe til hende lidt senere, når jeg kunne fatte det, siger Peder Grønbjerg.

Forkælet

At nogen stjal Ziggi, er han ikke i tvivl om. For selv om hunden har været væk fra familien i over to uger, så har den ikke tabt sig synderligt.

- Når Ziggi ikke har tabt sig så meget, kan han jo ikke bare have strejfet rundt i Skive. Nogen må have fodret ham, fortæller Peder Grønbjerg.

Selv om Ziggi ikke har fået medicin, ser den ud til at være sluppet for større epileptiske anfald.

- Vi kan se, at han har fået et enkelt anfald, for den har et sår på den ene side af snuden. Men det ser ikke ud til at være så slemt, siger Charlotte Grønbjerg.

Efter Ziggi er kommet tilbage i familien, er den blevet forkælet ekstra meget.

- Ziggi elsker pølser, så dem har den fået rigtig mange af. Derudover har den fået en hel pose M&M's, som den er vild med, fortæller Charlotte Grønbjerg, mens hun kærligt klapper hunden.

Hunden Ziggi er kommet hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce