Hunde-vagter afviste bz'ere ved Zoologisk Museum


Hunde-vagter afviste bz'ere ved Zoologisk Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRAMA: Kommunens specielt indkaldte vagter forhindrede besættelse
SVENDBORG: To vagter med hunde havde natten til torsdag held til at jage bz'erne på flugt.

Det skete under gruppens forsøg på at skaffe sig adgang via bagindgangen til Zoo- logisk Museums nybyggeri på Dronningemaen på et tidspunkt, hvor man jagede et eller andet egnet sted at rykke ind.

Og hermed stod så ugens kommunale beredskab i Svendborg Kommune sin prøve.

I anledning af bz-besøget er patruljeringen ved samtlige kommunale ejendomme intensiveret og vil være det nogen tid endnu.

I Svendborg Kommune frygter ledende embedsmænd nemlig fortsat bz-angreb på tomme bygninger efter aktivisternes løsladelse i går eftermiddag.

Ventet besøg

På forhånd var man i Svendborg Kommune opmærksom på, at specielt Zoologisk Museum kunne blive udsat for uønsket besøg.

Blot dagen efter, at kommunen overtog det EU-støttede millionprojekt fra entreprenøren, blev en af de store frontruder smadret efter kast med brosten.

Og for et par uger siden har ukendte gerningsmænd hamret en hård metalgenstand mod museets smukke indgangsportal.

Hvorfor netop Zoologisk Museum?

Det bedste gæt er nok, at her lå tidligere en skaterhal, som måtte rives ned for at skaffe plads til Svendborgs nye og største turistattraktion.

Et billede tegner sig af den gruppe, som siden fandt vej til Ørkildsgade 50 efter endnu et forgæves forsøg på natlig husbesættelse af en anden ejendom i samme gade.

De militante blev ved

På et møde ude på teltpladsen ved Landsstævnepladsen i løbet af onsdagen skiltes vandene.

De militante i flokken ønskede at slå til igen, mens langt det største flertal ville opløse lejren. Til sidstnævnte gruppe hørte lejrchefen Peter Teil Laustsen.

Gruppen på 18 unge, der ikke ønskede at gå glip af en konfrontation med Svendborg Politi, består af en jyde, syv fra Sjælland, to fra Odense og otte sydfynboer. Den yngste er 15 år, den ældste 26.

Bøder i vente

De sigtes nu for overtrædelse af straffelovens paragraf 264 om folk, som "skaffer sig adgang til fremmed hus eller andet ikke frit tilgængeligt sted". Fire af de anholdte bz'ere sigtes desuden efter straffelovens paragraf 119, stk. 3 for at have gjort modstand under anholdelsen.

Det er politimesteren i Svendborg, der fastsætter bøden.

De fire bz'ere, der strittede imod, kan nok regne med at skulle betale omkring 1500 kroner i bøde, mens resten formentlig slipper med en femhundrede-las.

Hunde-vagter afviste bz'ere ved Zoologisk Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce