Forældre til elever på Tåsingeskolen blev søndag orienteret om, at en pige i skolens 6. klasse er ramt af meningitis.

Tåsinge: En pige fra 6. klasse på Tåsingeskolens afdeling Sundhøj har fået konstateret meningitis.

Ifølge Helle Hansen, der er skolechef i Svendborg Kommune, fik skoleleder Kasper Føns beskeden af embedslægen hen under aften søndag.

- Der blev sendt besked via skoleintra til samtlige forældre til børn på skolen med det samme, siger Helle Hansen, der oplyser, at man har valgt at holde skolen åben.

- Vi følger embedslægens anbefalinger, og de er, at vi ikke skal lukke skolen, siger hun.

Ekstra opmærksomme

På Tåsingeskolen oplyser skoleder Kasper Føns, at der bliver holdt godt øje med eleverne - især dem, der er klassekammerater med pigen.

- Vi skal prøve at skabe den nødvendige ro, så her til morgen har vi fortalt eleverne om, at deres klassekammerat er indlagt. Det er vigtigt, at vi som skole og lærere taler om det, så det ikke bliver tabubelagt, og nu holder vi så øje med, om der er nogen, som reagerer mere følelsesmæssigt end andre. Man reagerer jo forskelligt, så det er vi særligt opmærksomme på i de her dage, siger skolelederen.

Meningitis er en betændelse i hjernehinderne, og den kan komme i løbet af meget kort tid - ofte på få timer.

De væsentlige symptomer er hovedpine, nakkestivhed og feber, og sygdommen er farlig og kræver omgående behandling i form af antibiotika, der bliver givet direkte i blodårerne.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra embedslæge Anne Hempel-Jørgensen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
I bedring: Meningitis-ramt pige er ude af kritisk tilstand

I bedring: Meningitis-ramt pige er ude af kritisk tilstand

Embedslæge efter meningitistilfælde på Tåsingeskolen: Hold godt øje med børnene

Embedslæge efter meningitistilfælde på Tåsingeskolen: Hold godt øje med børnene

Hold øje med symptomer: Tåsingeskolen ramt af meningitis-tilfælde

Hold øje med symptomer: Tåsingeskolen ramt af meningitis-tilfælde