"Hold kæft og luk røven": Grimme ord til ordensmagten koster

Politiet i Svendborg fik flere gange ukvemsord med på vejen, da de patruljerede i weekenden. Det gik ikke ubemærket hen. Foto: Arkivfoto

"Hold kæft og luk røven": Grimme ord til ordensmagten koster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere gange i weekenden er ordensmagten blevet overfuset i en grad, så flere personer nu er sigtet.

Svendborg: Det kan betale sig at holde tand for tunge, når man løber på politiet. Det måtte en række personer sande i weekenden, da de råbte ukvemsord efter ordensmagten, og derpå måtte finde sig i en sigtelse.

Det skete blandt andet, da politiet lørdag aften blev tilkaldt til banegården i Svendborg, hvor fire unge mennesker var brudt ind, efter at ventesalen var lukket.

En ung mand på 15 år ville ikke finde sig i, at politipatruljen ville smide dem ud af ventesalen, som de unge mennesker havde fået adgang til ved at sparke døren op. Det fik den 15-årige til at kalde en kvindelig betjent for luder, og for det modtog han en sigtelse for fornærmelig tiltale mod en polititjenestemand.

Det lagde dog ikke en dæmper på gemytterne, for en 16-årig pige, der også havde været med til at bryde ind i ventesalen, fulgte op med et "hold kæft og luk røven," hvormed hun blev sigtet for fornærmelig og støjende adfærd efter ordensbekendtgørelsen.

Uagtet ukvemsordene endte balladen på banegården med, at de fire personer blev smidt ud derfra, og de er desuden sigtet for at have ødelagt døren ind til ventesalen, fortæller kriminalassistent ved Fyns Politi, Steen Foged, der kan oplyse, at de unge mennesker alle var kendt af politiet i forvejen.

Og weekenden bød på flere ukvemsord, for allerede tidligt søndag morgen kort før klokken halv fem blev en mand på 46 år sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Det skete i Frederiksgade efter en patrulje tidligere på aftenen havde bedt manden om at holde sig væk fra området, fordi han "havde optrådt på slap line," som Steen Foged efterfølgende formulerer det.

Manden holdt sig dog ikke væk, og da han løb på politiet tidligt søndag morgen, havde han noget at sige dem: "I er de største idioter af dem alle sammen."

Så blev han bortvist igen - denne gang en sigtelse rigere.

"Hold kæft og luk røven": Grimme ord til ordensmagten koster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce