Høringssvar om fredning af Ribers grund: Bland jer udenom

Slots- og Kulturstyrelsen vil frede bygningerne på den gamle trælastgrund i Kullinggade. Det er et flertal i byrådet uenig i. Foto: Katrine becher Damkjær

Høringssvar om fredning af Ribers grund: Bland jer udenom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal af politikerne i byrådet er enedes om et høringssvar til Slots- og Kulturstyrelsen, der har planer om at dele af Ribers grund skal fredes. Meldingen til styrelsen er klar: Lad os være i fred.

Svendborg: Står det til Svendborg Kommune, bør Slots- og Kulturstyrelsen ikke blande sig i, om Ribers trælastgrund i Kullinggade skal fredes eller ej.

Det er essensen af et høringssvar, som et flertal i byrådet har vedtaget at sende til styrelsen, der som bekendt har planer om at indstille store dele af grunden i Kullinggade til fredning.

I høringssvaret står der, at Svendborg Kommune med respekt for området har udfærdiget otte principper for byggeri på Ribers grund, og man skriver på den baggrund:

"Vi anmoder derfor Slots- og Kulturstyrelsen om at (...)respektere vores vurdering af, hvad der bedst tilgodeser udviklingen af Svendborg havn og by".

Høringssvaret beror ifølge Bo Hansen (S), der som medlem af Erhvervs,- Beskæftigelses- og Kulturudvalget er inde i sagen, på, at en fredning langt fra sikrer, at bygningerne bevares og holdes ved lige.

- Fredning er en skidt beslutning, for jeg forestiller mig bare, at investor (Erik Skjærbæk red.) vil lade bygningerne stå, som de er i dag, og bare leje dem ud, siger han og forklarer, han frygter, at området blot vil forfalde endnu mere, hvis styrelsen ender med at frede det.

Så hellere lade investor gennemføre projektet og få et incitament til at kaste penge i at renovere og forbedre bygningerne på grunden, blandt andet pakhusene, som ikke er i den bedste stand, ifølge Bo Hansen, der tilføjer:

- Vi kan jo ikke lave museum af alt, hvad der er gammelt, så jeg synes, at investors løsning for pakhusene er den bedste, lyder det fra Bo Hansen.

Fredningsplaner
Den 15. august i år modtog Svendborg Kommune brev fra Slots- og Kulturstyrelsen, der orienterede om høring forud for, at styrelsen vil rejse en fredningssag for Ribers trælastgrund i Kullinggade.Styrelsen vil gerne have følgende fredet: De to pakhuse, målerhuset, Den italienske villa, tømmerskuret og pladsen mellem pakhusene med bolværk.

Høringsperioden udløber i januar.

EL for fredning

Mens et flertal i byrådet står bag høringssvaret, der lægger op til, at Slots- og Kulturstyrelsen bør droppe deres fredningsplaner, har Enhedslisten sendt sit eget høringssvar med opbakning til planerne om at frede området.

- Vi glæder os over, at Styrelsen vil rejse en fredningssag, fordi man lægger op til at bevare området i sin helhed, lyder det fra Jesper Kiel (EL).

- Vi synes, man skal glæde sig over, at vi har nogle af de her unikke bevaringsværdige områder, fastslår han og minder om, at Enhedslisten også stemte imod i byrådssalen, da de otte principper for Erik Skjærbæks byggeprojekt på Ribers grund var til afstemning tidligere på året.

Han peger blandt andet på, at Enhedslisten er imod, at nogle af bygningerne på grunden må rives ned.

- Det bliver der forhåbentligt sat en stopper for nu, lyder det fra Jesper Kiel.

Høringssvar om fredning af Ribers grund: Bland jer udenom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce