Videoer af en sygeplejerske på Svendborg Sygehus, der synger for en patient, blæser af sted på Facebook.

Svendborg: 257 delinger, 1400 likes og 144 kommentarer. På to dage.

Det er ikke hver dag, at et Svendborg-opslag på Facebook flyver så vidt og hastigt af sted på de sociale medier. Men det sker lige nu. Og anledningen er en operasyngende sygeplejerske fra Svendborg Sygehus.

Det hele begyndte lørdag aften, da Marie Eriksen lagde et opslag op på sin facebookvæg med to videoer og den indledende kommentar "Man må sige, at der er god service på Svendborg Sygehus".

- Hvis der er nogle patienter, der er kede af det eller forvirrede, kan vi som sygeplejersker godt finde på at sætte os og synge lidt for patienten inde på stuen. Det beroliger på en anden måde.

Videoerne viser en uniformeret sygeplejerske, der står for fodenden af en patientseng og synger "O Mio Babbino Caro" af Giacomo Puccini på perfekt operask, og patienten i sengen er Marie Eriksens mor.

Hun er indlagt på Geriatrisk Afdeling på Svendborg Sygehus, hvor den operasyngende sygeplejerske er ansat, og anledningen til optrinnet, som har trukket en hale så lang af rosende kommentarer, er Marie Eriksens mors fødselsdag.

"Her bliver der sunget Puccini for min mor i anledning af hendes fødselsdag", skriver Marie Eriksen videre i sit opslag.

"Sikke nogle fantastisk søde mennesker, der passer på min mor", slutter hun efterfulgt af et hjerte.

Tid til sang

Sygeplejersken, der hitter for sin sang, er 30-årige Sofie Ljungdahl fra Svendborg, der har taget en privat uddannelse til operasanger, men alligevel valgt at ernære sig som sygeplejerske.

- Det sker meget sjældent, men den dag havde vi rigtig god tid, så vi havde inviteret de fleste af patienterne op i opholdsstuen til fællesspisning, og så sang jeg nogle numre der. Der er ikke altid lige tid til den slags, men når der er, vil vi gerne prioritere at give patienterne noget anderledes end den vante trummerum, siger hun.

Sangen i opholdsrummet var også kommet Marie Eriksen for øre, fortæller Sofie Ljungdahl.

- Vi havde allerede snakket om, at vi ville gå ned og synge en fødselsdagssang for patienten, så det gjorde vi, og så gav jeg et ekstranummer. Det havde den pårørende spurgt, om jeg ville, efter at hun havde hørt mig synge i opholdsrummet.

Det er yderst sjældent, hun har haft tid til at synge på den måde, som hun gjorde forleden, for patienterne. Men det sker jævnligt, at sang bliver brugt på afdelingen.

- Hvis der er nogle patienter, der er kede af det eller forvirrede, kan vi som sygeplejersker godt finde på at sætte os og synge lidt for patienten inde på stuen. Det beroliger på en anden måde, siger sygeplejersken med den store stemme.

- Det er en dejlig afdeling. Lige siden jeg var i praktik på afdelingen, har jeg gerne villet arbejde der. Jeg er på den helt rigtige hylde, siger hun.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.