Hestebutik bliver på torvet: Nye ejere bag tøjlerne

Det er Henrik og Heidi Bjerggaard Hansen, der her ses med sønnen Oliver, som overtager Ryttershoppen i Svendborg. De driver til daglig Højlund Mølle i Gudbjerg, hvor de blandt andet sælger dyrefoder, strøelse og træpiller. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Hestebutik bliver på torvet: Nye ejere bag tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ryttershoppen får alligevel en fremtid på torvet, efter nye ejere overtager ride- og hesteudstyrsbutikken.

Svendborg: Det skulle egentlig have været helt slut den 20. april, men nu viser det sig, at Ryttershoppen alligevel bliver på torvet i Svendborg. Mandag den 15. april åbner butikken, der sælger ride- og hesteudstyr, nemlig op som den plejer, men med nye ejere.

- Jeg er super glad for, at butikken får lov til at blive, for vi har et kæmpe opland, som vi lige nu mætter med rideudstyr, og hvis man kan lave den omsætning, som vi gør, i lille Svendborg, så er der et behov, fortæller den tidligere ejer Tina Maabo.

Ryttershoppen i Svendborg er solgt til Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen, der ejer Højlund Mølle i Gudbjerg, som blandt andet sælger strøelse, grovvarer og dyrefoder.

- Vi synes, det er en god forlængelse af den forretning, vi har i forvejen. Tina (Maabo red.) har en god forretning og et stort kundeområde, og der var en god mulighed for at lave et samarbejde, siger Heidi Bjerggaard Hansen, der fortæller, at rammerne for butikken kommer til at fortsætte, som de er.

- Det er en god forretning, og vi vil sørge for, at den bliver ved med at være god og udvikle på den. Det er rigtig vigtigt, at man hele tiden følger med, og især i hesteverdenen skal man vide, hvad der rør sig, for ellers kan man ikke være med, siger hun.

Tina Maabo har drevet Ryttershoppen i tre år, men nu er det tid til at lægge kræfterne andetsteds. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Tina Maabo har drevet Ryttershoppen i tre år, men nu er det tid til at lægge kræfterne andetsteds. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Dyk i omsætningen

Det er ellers ikke mere end halvanden måned siden, at Tina Maabo meldte ud, at Ryttershoppen måtte dreje nøglen om, fordi omsætningen havde taget et drastisk fald. Butikken havde omsat for 70.000 kroner mindre i januar 2019 sammenlignet med samme måned året før, og det, oplevede Tina Maabo, skyldtes, at man ikke længere måtte parkere på torvet. Alligevel understreger hun, at salget altså ikke skyldes, at hestebutikken ikke skulle kunne overleve på torvet.

- Det er vigtigt at understrege, at jeg ikke lukker, fordi det er en dårlig forretning, men fordi jeg skal noget andet. Jeg har været her i tre år og har nået mine mål, og så er det ret fedt, at det får lov til at løbe videre, fortæller hun.

I de tre år har Ryttershoppen været i vækst, men hvis det skal fortsætte under torvets nye betingelser, mener Tina Maabo, at der skal nye tiltag til.

- Sidste forår vækstede jeg 60 procent, og selvom jeg ikke har helt overblik, så ved jeg, at vi i hvert fald ikke vækster lige så meget dette forår, og det er mit klare indtryk, at det har med torvet at gøre, siger hun.

- Så hvis jeg skulle drive butikken videre, ville jeg enten skulle lave en flytning ud af byen eller gøre nogle andre ting, for at blive ved med at vækste på den måde, som, jeg synes, er sjovt, og det kunne jeg blive næsten helt forpustet over, for der skal nye kræfter til. Højlund Mølle har heldigvis både de kræfter og den likviditet, der skal til, så det er bare fedt, at de kan tage over, og forhåbentlig få det her op på et endnu højere niveau, end det har været.

Ifølge Tina Maabo vil Højlund Mølle have mulighed for at lave en helhedsorienteret butik, hvor der både sælges foder, strøelse og rideudstyr, og derved komme hele vejen rundt om både rytter og hest. Noget, som hun ikke kunne opnå på samme måde med sin butik.

Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen overtager butikken allerede mandag den 15. april, men de nye ejere forsikrer, at hverken personalet eller beliggenheden kommer til at ændre sig, ligesom Tina Maabo også stadig er at finde i forretningen.

- Jeg bliver i en periode for at hjælpe dem i gang de første par måneder, så de kan lære vores kunder at kende, hvordan vi driver butikken, og hvad, der gør, at vi har haft succes, når branchen ellers har været hårdt ramt, fortæller hun.

Hestebutik bliver på torvet: Nye ejere bag tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce