Herregård vil blive tvunget til at afgive jord til slam


Herregård vil blive tvunget til at afgive jord til slam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BJØRNEMOSE: Kommunen gør klar til at ekspropriere et stort område til teknisk anlæg

SVENDBORG: Hvis herregården Bjørnemoses ejer ikke vil med det gode, så kommer det til at ske med tvang. Svendborg Kommune gør klar til at ekspropriere et stort areal tilhørende Bjørnemose - til brug for etablering af Danmarks største slamanlæg.

Det kæmpemæssige anlæg - et såkaldt slammineraliseringsanlæg - til alt Svendborgs slam fra rensningsanlægget har været længe undervejs. Kommunen har bl.a. afventet en afklaring af ejerforholdet til den flotte gamle gård, Bjørnemose. Det er Bjørnemose, der ejer det område, hvor slamanlægget skal ligge.

Østre Landsrets dom forleden slår fast, at det ikke er rigmanden Jens Dinesens selskab, der ejer Bjørnemose - sådan som det officielt er fremstået de seneste mere end fire år. Herregården ejes af selskabet Bjørnemose Aps., som hvor Dinesens tidligere hustru, kosmetikdronningen Heidi Sommer, er medejer.

Ulovlig handling

Det var, fastslår landsretten, ulovligt, at Dinesen i 1998 overdrog Bjørnemose til et selskab - PBH 26.609 Aps. - som han kontrollerer.

Jens Dinesen har været åben for at udleje området ved Skårupøre Strandvej til kommunen - forudsat man kunne blive enige om lejen og andre betingelser.

Advokat Karoly Nemeth har påHeidi Sommers vegne sagt fra overfor kommunens planer om at lægge et slamanlæg på størrelse med 14 fodboldbaner på Bjørnemoses jord.

Står fast

Og Karoly Nemeth står efter Østre Landsrets dom benhårdt fast på det standpunkt.

- Hvis kommunen vil forhandle om det, så skal den forhandle med Heidi Sommer og mig, ikke med svindleren Jens Dinesen. Og så bliver der ikke noget slamanlæg ud af den forhandling, siger Ka-roly Nemeth.

Svendborg Kommunes tekniske direktør, Kjeld Bussborg, tager ikke Nemeths udmelding så tungt.

- Vi har i tidsplanen taget højde for, at det kan blive nødvendigt med en ekspro-priationsforretning, siger han.

Betingelser opfyldt

Det mener Kjeld Bussborg ikke vil give de store problemer, da plangrundlaget for det 30 millioner kroner dyre slam-anlæg er i orden, og fordi anlægget er i almenvellets interesse. De to betingeler, der skal være opfyldt for at gennemføre en ekspropriation.

- Ekspropriation er ikke det, vi som kommune går efter. Men når der ikke er andre muligheder, så bliver vi nødt til det, siger Knud Albertsen (K), formand for kommunens Udvalg for Teknik og Miljø.

Ifølge planen skal Danmarks største slamanlæg stå færdigt i slutningen af 2005. Slammet fra svendborgensernes spildevand skal ligge i anlægget i 10 år - hvorefter det tørre materiale, der vil være tilbage, ifølge planen skal spredes på landmændenes marker.

Herregård vil blive tvunget til at afgive jord til slam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce