Hellere små skoler end en arena


Hellere små skoler end en arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af jesper kiel

Porthusvej 21, Svendborg , byrådsmedlem for Enhedslisten

For Enhedslisten er det hjerteblod at bevare de lokale skoler, det er livsnerven både i mindre byer og i Svendborgs bydele. Derfor er vi på ingen måde med på tanken om at lukke Bymarkskolen i Ollerup.

Forslaget kommer nu ikke som en overraskelse for os. Allerede da man flyttede 7. klasserne væk fra de mindre skoler, begyndte advarselslamperne at blinke. Vi frygtede, at man med den beslutning var ved at underminere de små skoler, og vi stemte som eneste parti imod. Enhedslisten er imod denne centraliseringstedens, som i første omgang truer Bymarkskolen, men i næste omgang truer alle mindre skoler. Lad os få stoppet denne udvikling, det er den forkerte vej.

Som situationen er nu, kan Svendborg Kommune komme til at mangle penge, hvis regeringen strammer halsbåndet på den kommunale lænkehund. For os er det imidlertid klart, at vi ikke vil være med til at spare de 1,6 mio., man kan opnå ved at lukke Bymarkskolen.

Til gengæld ligger det lige for at droppe prestigeprojektet med en multiarena. Driften af et sådant arenaprojekt vil årligt koste kommunen 7-8 mio. kr., det er nemme penge at spare ved at droppe projektet.  På den måde kan man redde fem skoler af Bymarkskolens størrelse, det sætter jo tingene lidt i perspektiv. Enhedslisten var de eneste, som fra starten var imod multiarenaen, men vi glæder os over, at Socialdemokraterne nu også er ved at komme på bedre tanker og vil trække deres støtte til projektet, hvis økonomien ikke rækker. 

Hellere små skoler end en arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce