En strøm af gæster fra nær og fjern sagde tillykke til Ring-Andersen med de 150 år på Frederiksøen i Svendborg.

Maritime gæster fra nær og fjern strømmede til, og gavebordet bugnede, da Ring-Andersens skibsværft i Svendborg onsdag markerede sit 150 års jubilæum. I tre århundreder på Frederiksøen - og i samme families eje.

Forårssolen skinnede tilmed på jubilaren, og i dok og langs broer blafrede signalflagene fra Svendborg-skibe som skonnerten Halmø, sundfærgen Helge og veterancoasteren Caroline S.

Den unikke festdag blev fejret med en uformel reception i et flagsmykket værksted. Blandt gavebordets mest iøjnefaldende enheder så vi en - lad os bare sige sød - hilsen fra Svendborg havn. Den fyldige gave blev overbragt med et tak for godt samarbejde fra havnemester Hans Søby og havneassistent Poul Egon Jørgensen.

Under et kvadratmeterstort stykke cellofan med røde bånd havde havnens folk arrangeret en plade med flødeboller nok til flere børnefødselsdage. Gavens ledsagende kort bar motiver fra Svendborg Havn - bl. a. med billeder af kommunale fartøjer som sundfærgen Helge og øfærgen Højestene, begge trofaste kunder på det jubilerende værft.

- Vi sætter pris på flødeboller. De skal nok blive spist, forsikrede en glad skibsbygmester Peter Ring-Andersen, fjerde generation på værftet.

Antallet af flødeboller ...? Selvfølgelig - 150!

–-

Læs mere om Ring-Andersens 150 årsdag på FAA.dk og på Søsiden i Fyns Amts Avis fredag.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
Søsætning på Ring-Andersen: Det blev en jubilæumsbog

Søsætning på Ring-Andersen: Det blev en jubilæumsbog

Da Ringeren fyldte 150:Festlig flagning overalt

Da Ringeren fyldte 150:Festlig flagning overalt

Fem generationer i samme familie har bygget skibe på Frederiksøen

Fem generationer i samme familie har bygget skibe på Frederiksøen