Havn renoveres for milioner op til VM i starbåd

Troense Dampskibsbro skal fornyes, og faciliteterne på havnen udvides og moderniseres, så havnen er klar til presigefuld kapsejlads i 2017.
Foto: Gitte Gedde

Havn renoveres for milioner op til VM i starbåd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Troense: Svendborg Kommune har netop solgt en del af Dampskibsbroen i Troense til Troense Bådelaug. Det har længe været et ønske for lavet at eje hele broen, men en privat naboklausul har spændt ben, så nu beholder kommunen selve brohovedet.

Men resten råder lavet altså nu over - til en købspris på nul kroner. Fordi den er i meget dårlig stand.

Det kommer derfor alligevel til at koste lavet en pæn sum, for broen skal restaureres for cirka 750.000 kroner.

Samtidig skal kommunen finde penge til at forny brohovedet, hvilket er ligeså ringe, og det anslås at ville koste op mod halvanden millioner kroner.

Renoveringen skal være tilendebragt, inden der afholdes VM i starbåde i sommeren 2017.

Den prestigefyldte kapsejlads har desuden sat gang i en omfattende opfriskning andre steder på havnen. Bådelavet er i samarbejde med de lokale Praksis Arkitekter i gang med at forme et projekt, der indeholder opførelse af nyt jolleskur og modernisering af klubhuset med blandt andet nyt køkken og ny terrasse.

Hvad det koster, kan formand for Troense Bådelaug Lars Hansen ikke sætte tal på endnu, men alt i alt vil der blive investeret en pæn sum i den gamle havn.

- Vi er glade for at få overdraget broen, som vi i realiteten har passet, brugt og haft indtjening på siden 1977, siger Lars Hansen.

- Vi ejer i forvejen resten af havnen, og i 2010 restaurerede vi de andre broer, som nu er i fin stand. Vores takster for bådpladser er kun det halve af, hvad de er i de fleste kommunale havne, og vi var nervøse for, at de ville stige på dampskibsbroen, hvis det blev kommunen, der skulle vedligeholde den. Det kommer ikke til at ske nu, og det er vi glade for, siger han.

Også fra den kommunale side er der udtrykt tilfredshed med handlen.

- Vi har lavet en overdragelse med de klausuler, at der ikke må ske videresalg, og at kommunen har en forkøbsret, hvis lavet senere vil sælge, siger formand for Erhvervs-, Beskæftigelse- og Kulturudvalget, Henrik Nielsen (K).

- Det har betydning for os, at vi fortsat kan drive sundfart og lægge til med Helge. Da kommunen fortsat ejer selve brohovedet, indgår det i aftalen, at bådelavet skal sikre offentlig adgang til det.

VM i starbåde er en fjer i hatten for Troense Bådelaug, som forventer deltagelse af 100 både fra hele verden. Lavet er allerede i sving med planlægningen, og det bliver et stort arrangement, der berører hele Svendborg.

Havn renoveres for milioner op til VM i starbåd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce