Hashbande menes optrevlet efter endnu en anholdelse


Hashbande menes optrevlet efter endnu en anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPKLARING: Fire unge mænd med nydansk baggrund er nu fængslet

SVENDBORG: Fire unge mænd med nydansk baggrund sidder fængslet, efter at politiet i weekenden pågreb endnu et medlem af hash-banden - en 19-årig svendborgenser.

Politiet mener, at ungdomsbanden har forsøgt at true sig ind på det sydfynske hashmarked ved at opsøge hashforhandlere, der med vold og trusler er forsøgt overtalt til kun at sælge stof, som gruppen leverer.

To af de udsatte ofre har foretaget det ellers utænkelige skridt at henvende sig til politiet og anmelde overfaldene.

Og tilsyneladende har politiet efterhånden fat i den lange ende. De fire fængslede på 17, 17, 19 og 23 år har indtil nu afgivet meget lidt sammenhængende forklaringer, men den yngste i gruppen har nu direkte udpeget enkelte af kammeraterne som hovedansvarlige for et røveri, som en kvindelig hashforhandler blev udsat for i sin lejlighed i Bagergade 20. december sidste år.

Her blev hun tilsyneladende slået, sparket og bestjålet for godt 1500 kroner samt truet med alvorlige repressalier, hvis ikke hun fremover blev ungdomsgruppens faste forhandler.

- Vi betragter stort set sagen som opklaret og mangler kun nogle enkelte afhøringer, sagde anklageren, politiassessor Henning Christiansen, under retsmødet i går, hvor en 17-årig mand med tyrkisk baggrund fik sin varetægtsfængsling forlænget frem til 24. januar.

Tilbage til Egely

Retsmødet blev holdt for åbne døre i modsætning til alle tidligere fremstillinger i sagen, hvor offentligheden var forment adgang.

Den 17-årige røverisigtede mand var ikke tilfreds med udsigten til yderligere ophold på den lukkede institution Egely.

Men anklageren begrundede blandt andet sit ønske om fortsat varetægtsfængsling med den kendsgerning, at den 17-årige har bopæl i Norge og kan risikere at forlade landet inden den endelige retsbehandling. Efter den nyeste anholdelse sidste weekend er det desuden nødvendigt med yderligere afhøringer af den 17-årige.

For første gang siden anholdelsen i december undlod den 17-årige mand at kære fængslingskendelsen til Østre Landsret, men rakte i stedet fingeren i vejret.

- Må jeg have lov at tage hjem og hente nogle private ting. Jeg er hverken blevet barberet eller klippet, sagde han.

Dommeren henviste den opgave til politiet.

Den 17-årige vil se en del til Retten i Svendborg i den nærmeste fremtid. 31. januar er han for længe siden indkaldt som tiltalt i en sag om tyveri af en knallert samt hæleri i forbindelse med tre stjålne højttalere og en knallert til 5000 kroner.

Hashbande menes optrevlet efter endnu en anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce