Når Hansted Live løber af stablen for femte gang til sommer, er det ikke musikken alene, der skal trække gæster til. - Det skal være en helhedsoplevelse, lyder det fra arrangøren, der planlægger både food court og speakers' corner.

Svendborg: Musikprogrammet for dette års Hansted Live er stort set på plads med 20 bookede bands, der er klar til at sætte gang i stemningen, når festivalen slår dørene op for femte gang til sommer.

Musikprogrammet er i år udvidet, fortæller ejer af Hansted og arrangør af festivalen Hansted Live, Lars S. Aagaard, og nævner i flæng nogle af de bookede bands til den sydfynske festival.

Hansted Live festivalprogram

Hansted Live bliver afholdt fra torsdag den 27. juli til lørdag den 29. juli i Krøyers Have og Skolegade, der bliver lukket for trafik.Billetter i forsalg frem til 1. maj koster 45 kroner inklusiv en fadøl. Derefter er prisen for billetten den samme - dog uden den inkluderede fadøl.

Festivalprogrammet

Torsdag: Andreas Bo med band, Jokeren, Go Go Berlin

Fredag: Thomas Buttenschøn, Billy Cross, Johnny Deluxe feat. Christian Brøns, Live/Wire, Dodo and the Dodos

Lørdag: Matilde Falch, Tom Donovan, Feridah Rose, Soldiers of Love, Moonjam, The Blues Brothers Souvenir Show

- Andreas Bo med band kommer. Du ved komikeren. Han spiller også musik. Så kommer Jokeren, Dodo and the Dodos, Mathilde Falch ...

Det er et stort program, forstår man. Både større og dyrere end sidste år, fortæller Lars S. Aagaard og forklarer samtidig, at musikprogrammet ikke er det eneste, der har haft vokseværk.

Mere kultur

- Festivalen skal være en helhedsoplevelse, så i år har vi både en food court og et speakers' corner.

Food court er der, den gastronomiske del bliver samlet, som han siger, hvor man kan købe sushi, tapas, vin, burger og meget andet mad.

- På den måde vil vi ramme flere kulturelle områder end bare musikken, siger han og forklarer, at speakers' corner også er et led i at udvide festivalen, så det ikke alene er musikken, der skal tiltrække gæster.

I speakers' corner - eller talkscenen som Lars S. Aagaard også kalder det - er meningen, at musikerne skal lade sig interviewe, så man også her tilbyder publikum noget andet og mere end en musikoplevelse.

Håber pengene rækker

Sidste år var der cirka 3000 publikummere til de største koncerter i Krøyers Have. Flere måtte de af sikkerhedshensyn heller ikke lukke ind, så i år udvider Hansted Live ved at lukke Skolegade af, så der bliver plads til yderligere 2000 pr. koncert.

Og det hele koster penge, medgiver Lars S. Aagaard, der sidste år brugte på 300.000 kroner på musikere, mens alene den post i budgettet i år er fordoblet.

- Vi håber, at det går i nul med sponsorers bidrag og entre, siger han med henvisning til, at det for første gang i år kommer til at koste 45 kroner i entre for at sikre en minimumsindtægt.

- Men realistisk er vi beredte på, at festivalen kan komme til at koste os penge i år for til gengæld at sætte festivalen ordentligt på landkortet, nu hvor vi har momentum, lyder det fra Lars S. Aagaard.

  • Af: