Han er helt afhængig af gåture

Masoum Moradi går fra sit hjem på Alpevej i Steenstrup, gennem Hvidkildeskoven, over golfbanen, forbi Sørup Kirke og til Ramsherred i Svendborg, hvor han arbejder. Og tilbage igen. Hver dag. Knap 22 kilometer bliver det til og dårligt vejr eller skæve tidspunkter holder ham ikke tilbage.
Foto: TIM K. JENSEN

Han er helt afhængig af gåture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masoum Moradi bruger tre timer på at gå hver dag, når han tilbagelægger 22 km på sin tur til og fra arbejde

SVENDBORG: Man forstår det godt en dag som denne, hvor solen bager fra en blå himmel, og de grønne blade stille hvisler i den lune brise - at Masoum Moradi nyder at vandre fra sit hjem på Alpevej i Stenstrup til Jobcenteret på Ramsherred i Svendborg, hvor han arbejder. Og tilbage igen.

Men at han ufortrødent vandrer de 22 kilometer, når vejrguderne viser sig fra en knap så venlig side, er sværere at begribe.

- Jeg er blevet afhængig af gå-turen - jeg kan ikke lade være, forklarer han som en anden Forrest Gump.

SF-byrådsmedlemmets hang til at gå begyndte i en sommerferie på Fanø sidste år.

- Jeg gik ture på stranden, og blev med det samme helt vild med det. Så jeg fortsatte med at gå, da jeg kom hjem fra ferien, forklarer byrådsmedlemmet Masoum Moradi.

Går alle tider på døgnet

Hans trang til at vandre til og fra arbejde betyder ind imellem en kortere nattesøvn.

- Hvis jeg har haft en lang arbejdsdag, og vi skal holde møde i byrådet om aftenen, så kan det godt ske, at jeg kommer ret sent hjem, og kommer rigtig sent i seng, forklarer han, men siger, at han ikke kunne finde på at tage bilen, selv om det er blevet sent, når han skal hjem fra Svendborg.

Han har sågar købt en pandelampe til, når han skal traske gennem Hvidkildeskoven, over golfbanen og langs landevejene i de mørke nætter.

- Når jeg skal aflevere børn om morgenen, bliver jeg nødt til at tage cyklen, indrømmer han.

- Cykelturen er fin nok, men jeg bliver nødt til at koncentrere mig, når jeg cykler. At gå er ligesom at befinde sig i en trance. Jeg mediterer nærmest, når jeg går. Lukker alle tanker ude og er mig selv, fortæller Masoum Moradi med stort velbehag.

Vandt konkurrence

Der er desuden blevet udtænkt mange idéer, og der er blevet taget mange politiske beslutninger på vejen mellem Stenstrup og Svendborg.

Lysten til at gå sendte også Masoum Moradi ind på en førsteplads i den tre uger lange Tæl Skridt-kampagne, som Svendborg Kommune har afholdt blandt byens borgere og ansatte.

Med 35.000 skridt om dagen overhalede Masoum Mordi de øvrige 794 deltagere.

- Jeg vandt en tur med færgen Helge, en picnickurv og en middag på en restaurant. Den præmie skal jeg nyde med mine børn, smiler Masoum Moradi.

Han er helt afhængig af gåture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce