Halvt års borgmesterløn til Hornemann

Lars Erik Hornemann mister borgmesterkæden den 1. januar, men han fortsætter med at få borgmesterløn frem til udgangen af juni. Foto: Katrine Becher Damkjær

Halvt års borgmesterløn til Hornemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den afgående borgmester er sikret borgmesterløn frem til juni, mens udvalgsformænd beholder hyren i tre måneder.

Svendborg: Den afgående borgmester Lars Erik Hornemann (V) rykker ud fra borgmesterkontoret ved årsskiftet, men han beholder borgmesterhyren lidt i nu.

Hornemann har optjent et såkaldt eftervederlag på halvanden måneds løn pr. år, og med fire år i borgmesterstolen - i denne omgang - er han sikret et eftervederlag i seks måneder.

I kroner og øre giver det Hornemann et eftervederlag på 83.649 kroner om måneden fra januar og frem til juni.

De tre afgående udvalgsformænd Mette Kristensen (V), Birger Jensen (V) og Hanne Ringgaard Møller (R) er også sikret et eftervederlag - dog kun i tre måneder. De beholder deres formandsvederlag på 20.745 kroner om måneden i januar, februar og marts.

De politiske rokeringer koster kommunen i alt 688.602 kroner i eftervederlag.

Store tab

Mens borgmesteren og udvalgsformændene er sikret et eftervederlag, er der ingen form for aftrædelsesordning til de menige byrådsmedlemmer, der mistede deres mandat ved valget og røg ud af byrådet. Svendborg Lokallistes Finn Olsen bliver ramt hårdest økonomisk med et tabt vederlag på 236.033 kroner om året.

Ægteparret, Lone og Henning Stærmose, er også færdige i byrådet, og de mister et samlet vederlag til familiebudgettet på 327.520 kroner om året. Henning Stærmose genopstillede ikke, mens hustruen stillede op for Venstre, men ikke blev valgt ind.

Blandt de menige byrådsmedlemmer, der blev genvalgt, står DF'eren Jens Munk til den største økonomiske lussing efter konstitueringen i det nye byråd. Jens Munk har mistet sine bestyrelsesposter i Klintholm, Nature Energy og Naturgas Fyn, og det koster ham en årlig indtægt på 270.826 kroner.

Halvt års borgmesterløn til Hornemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce