Hærværk mod fredet egeskov


Hærværk mod fredet egeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovbrugskandidat overvejer politianmeldelse efter hærværk mod planter og træer i Præstens Skov.

Ballen: Fredag gik Else og Mogens Johansen fra Vester Skerninge en tur i Præstens Skov ved Syltemae Camping, men selvom vintersolen lyste skoven smukt op på den frostklare morgen, kom parret hjem med en dårlig oplevelse.

En stor del af den efeu - også kaldet vedbend - der vokser op af de gamle egetræer, er nemlig skåret i stykker med en kniv, og det ødelægger ikke kun planterne, men også fugle- og insektlivet i skoven, der har været fredet siden 1950.

- Vi oplevede det samme for fem-seks år siden, hvor de gamle efeu var hugget i stykker med en økse, og hvor mange af egetræerne tog meget stor skade, fortæller Mogens Johansen.

Måske i god mening

Skoven ejes af præsteembedet ved Vester Skerninge Kirke, og det er skovbrugskandidat Peter Friis Møller, der rådgiver menighedsrådet og har lavet en plejeplan for den fredede godt tre hektar store skov. Han fortæller, at skaderne for fem-seks år siden var både systematiske og voldsomme, mens at de er knapt så store denne gang.

Peter Friis Møller fastslår dog, at han er parat med en politianmeldelse, hvis hærværket fortsætter.

- Nu går vi til avisen og håber, at det får hærværket til at stoppe, men hvis det fortsætter, er der ingen anden vej end en politianmeldelse, siger Peter Friis Møller.

Han gætter på, at det slynglignende vedbend er skåret i stykker i en god mening, for der er mange, der tror, at det kvæler de store egetræer.

- Det er en misforståelse. De kan godt komme til at dække træerne, men de kvæler dem ikke, og de her store, tykke vedbend, som man kunne se før hærværket satte ind, er ikke et almindeligt syn. Det er en del af naturværdien i skoven, som også har stor betydning for insektlivet og fuglelivet, fordi mange fugle og insekter bygger redder eller overvintre i krattet på stammerne, forklarer Peter Friis Møller.

Op til 100 år

Vedbend er meget sejlivet, men det er længe om at blive store og tykke, og noget vedbend i Præstens Skov er helt op til 100 år gammelt.

Hærværket er et klart brud på fredningen af skoven. Fredningen betyder ikke, at skoven skal være urørt, men at de 200 år gamle egetræer, brynet og karakteren af skoven skal bevares, og at naturplejen skal fastholde værdierne i skoven.

Hærværk mod fredet egeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce