Hæleri, tyveri og kørsel uden kørekort: Et års fængsel for 25 forbrydelser

Martin Nielsen var tiltalt for i alt 28 forbrydelser. Retten I Svendborg fandt ham skyldig i størstedelen. Arkivfoto: Jens Wognsen

Hæleri, tyveri og kørsel uden kørekort: Et års fængsel for 25 forbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stribevis af tilfælde af hæleri, tyveri og kørsel uden kørekort koster 25-årige Martin Nielsen et års fængsel, konfiskering af en varevogn og en bøde.

Svendborg: Det var mange bække små, da Martin Nielsens flerårige kriminelle karriere skulle gøres op i Retten i Svendborg.

Retten, anført af dommer Henrik Riis Andreasen, fandt den 20. marts 25-årige Martin Nielsen skyldig i 25 ud af 28 tiltaler. Dommen var på et års fængsel, en bøde på 70.000 kroner, ligesom hans varevogn og en lang række hælervarer skal konfiskeres.

De mange tiltaler drejede sig primært om hæleri, tyveri og kørsel uden kørekort og fandt sted fra november 2016 og til februar 2019. Tidligere er han dømt for lignende kriminalitet; dog i mindre skala.

Selvom tiltalte Martin Nielsen ikke havde et kørekort, kunne han ikke holde sig fra at køre bil. Politiet havde fanget ham bag rattet i en bil seks gange, og i fem af tilfældene førte det til en dom. I det ene tilfælde var han også påvirket af amfetamin, som han havde yderligere 2,46 gram af i lommen, hvor politiet også fandt en peberspray.

Derfor bringer vi dømtes navn
I politi- og retsreportager nævner vi ikke navne, initialer eller lignende på implicerede, før der er faldet dom i sagen. Vi bringer navn og alder på dømte, når dommen er på mindst et års ubetinget fængsel eller forvaring. Vi nævner navn efter dom ved første instans.

Hæleri og mere hæleri

Tager man et kig på den 18 sider lange domsudskrift, går særligt ordet hæleri igen.

Politiet havde beslaglagt alt fra hårde hvidevarer, elværktøj, haveredskaber og stilladser hos Martin Nielsen. Derudover var hans varevogn også beslaglagt på grund af den gentagende kørsel uden kørekort. Anklagemyndigheden lagde op til, at tingene skulle konfiskeres permanent.

Det ville Martin Nielsen ikke gå med til.

- Jeg kan ikke huske, hvor jeg har købt det, formentlig i Gul og Gratis, forklarede han i retten.

Men da han ikke kunne komme forklare nærmere, hvor han havde tingene fra, fandt retten ham skyldig i hæleri og accepterede anklagemyndighedens påstand om konfiskation.

Tippede tyve om dødsbo

Blandt de konfiskerede objekter var en havetraktor og en brændekløver, som stammede fra et tyveri på en landejendom i Stenstrup. I forbindelse med tyverierne fandt retten ham skyldig i at have tippet ukendte tyve om, at ejeren af landejendommen var død. I perioden efter blev ejendommen udsat for en serie af indbrud.

Martin Nielsen blev også dømt for selv at have begået tyveri af en stor mængde værktøj, haveredskaber og kabler. Sidstnævnte stjal han fra blandt andet Faaborg Hallen og Faaborg Elforsyning, hvorefter han fik skrotpenge for kobberet i kablerne hos HJ-Hansen

Udover fængselsstraffen bøden og de mange konfiskerede objekter, skal Martin Nielsen også betale sagens omkostninger.

Hæleri, tyveri og kørsel uden kørekort: Et års fængsel for 25 forbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce