Efter godt fem år i Møllergade lukker Saras Skomageri på grund af sygdom.

Svendborg: Svendborg er på vej til at miste en hæle- og nøglebar.

Et skilt i vinduet på Saras Skomageri i Møllergade kundgør således, at forretningen lukker den 20. december - for ikke at åbne igen.

Det er Nedzad Mehinovic, der ejer forretningen, og han oplyser, at der ingen vej er uden om lukningen.

En såkaldt tennisalbue i venstre arm har nemlig umuliggjort det strabadserende arbejde med at reparere sko, ridestøvler, sadler og alskens andre lædervarer.

- Det ærgrer mig, for forretningen går godt nok. Men arbejdet er for hårdt for mig, siger Nedzad Mehinovic, som derfor har taget den tunge beslutning at lukke forretningen, som han åbnede i maj 2011, og ernære sig som taxachauffør i stedet.

Det betyder dog ikke, at Svendborg bliver hælebarfrit område, eftersom Møllergade også har Aksglæde Træskobutikken og Musikbutikken, ligesom man kan finde Skoværkstedet Svendborg i Brogade.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.