Skolerne i Oure har besluttet at pille golf af programmet. Interessen er ikke stort nok, lyder det, og det er skidt nyt for Svendborg Golfklub.

Oure: Golflinjen på Skolerne i Oure synger på sidste vers.

Fra sommeren 2018 vil der ikke længere blive undervist i det gamle, hæderkronede spil, som der ellers er blevet det siden starten af 1990'erne.

- Det har været en smertelig beslutning, men de unge gider ikke spille golf, siger skoleleder Ole Hjorth, der var med til at grundlægge skolerne i 1987 og har set golflinjen vokse, til der på et tidspunkt var 75 elever.

Men de tider er godt og vel forbi. Lige nu er der 35 køllesvingere på skolerne, og for tre år siden var skolerne nødt til at lukke golfinstruktørlinjen.

- Der er nogle sportsgrene, som de unge ikke gider dyrke, og golf er en af dem. Ungdomsgolfen er nærmest lig nul herhjemme, og de få unge, der virkelig satser på golf, rejser udenlands, siger Ole Hjorth, som samtidig peger på, at skolerne har store udgifter på spillet.

- Det er meget dyrt at holde et træningsanlæg, og derfor har vi meddelt eleverne og forældrene, at linjen ikke kommer til at køre fra næste sommer, siger skolelederen.

Hårdt slag for golfklubben

Hos Svendborg Golfklub er der ærgrelse over beslutningen.

Hver uge slippes Oure Skolernes elever løs på golfklubbens bane, ligesom også skolernes årlige turnering, Oure Masters, og forskellige andre arrangementer bliver holdt på klubbens bane ved Sørup.

Og selv om sekretariatschef Emil Nutzhorn ikke vil afsløre, præcist hvor mange penge skolerne hvert år lægger i klubbens kasse, så vil han godt løfte lidt af sløret.

- Hver af de 35 elever betaler juniorkontingent på 1900 kroner, og så kan man jo selv gange ud, hvor mange penge det bliver til, siger han om regnestykket, som giver 66.500 kroner - om året.

Dertil skal så lægges indtægterne fra Oure Skolernes andre arrangementer i klubben, så håndører er der ikke tale om.

- Skolerne er en rigtig god samarbejdspartner, og det er ingen hemmelighed, at det her er et hårdt slag. Det er en stor, fast indtægt, vi mister, og vi håber, at der nu er andre efterskoler, der griber den bold, som Oure Skolerne lader ligge, siger Emil Nutzhorn.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Skolerne i Oure bygger kulturhus og idrætshal

Skolerne i Oure bygger kulturhus og idrætshal