Håndparade i Marthastuen

Restauratør Launy Lindal (i baggrunden) dirigerer håndparaden i Martastuen, inden medlemmerne af DFDS Telegrafister satte sig til bord.
Foto: Jan Preisler

Håndparade i Marthastuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DFDS-Telegrafister holder tradition i hævd og mødtes for 20. gang i Svendborg

SVENDBORG: Ritualerne fra den gode damper Martha, eller rettere fra alle søfolks kultfilm af samme navn, blev holdt i hævd, da DFDS- Telegrafister for 20. gang i træk holdt julefrokost i Mar-thastuen på Børsen i Svendborg.

Restauratør Launy Lindal har indrettet et lokale, så det er en tro kopi af messen på den gamle fragtdamper. Og derfor er mange søfolk faldet for Martha-stuen - og således også klubben af tidligere telegrafister i DFDS, som har gjort det til en tradition at mødes den første lørdag i december i netop disse rammer. De smager jo lidt af de gode gamle dage, da der også var telegrafister på skibene.

Launy Lindal mødte selv op for at sørge for, at ingen sætter sig til bords før alle er med i håndparaden, så det kan åbenbares, at alle har vasket hænder, inden den gode mad indtages. Og nok så vigtigt skal »Gud signe dig Norge« afsynges.

Alle, der har set filmen, vil vide hvorfor.

På menuen er Bråttsjö-sild og O.P. Anderson snaps lige så sikre, som det er juleaften den 24. december.

Jan Preisler fra DFDS Telegrafister fortæller, at der i gennem årene er drejet flere danske film med maritim handling, og den mest berømte er nok Martha. Her spiller Paul Hagen den ordblinde telegrafist Marius Knudsen. I 1999 var han inviteret med til telegrafisternes julefrokost, hvor han interessant fortalte om filmen - og skulle have et genopfriskningskursus ved telegrafnøglen.

Birgitte Sadolin har også været til julefrosten, idet hun spillede telegrafist i filmen »Een pige og 39 Sømænd«.

Håndparade i Marthastuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce