Haahrs Skole køber halgrund


Haahrs Skole køber halgrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haahrs Skole har fået accepteret et købstilbud for grunden på Dronningemaen, hvor badmintonhallen ligger. Skolen vil bygge en ny hal, som skal erstatte den nuværende. Rektor skyder efter at åbne i 2019.

Svendborg: Det er et af de største anlægsbyggerier i Svendborgs bymidte i mange år, der er i støbeskeen på Dronningemaen, hvor der er planer om at rive Svendborg Tennis- og Badmintonhal ned og erstatte den med en ny.

Grunden, som i dag huser den gamle badmintonhal, har Haahrs Skole købt. Det bekræfter privatskolens rektor, Michael Graugaard.

- Vi har ikke købt selve badmintonhallen, men grunden på de 1600 kvadratmeter, hvor der blandt andet er parkeringspladser. Den har vi købt med henblik på at opføre en ny hal, siger han.

Det var i sommer, at planerne om det nye halbyggeri kom frem. Det skete, da Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget indstillede til, at grunden kunne sælges med kravet om, at køber kun måtte bruge den til at bygge idrætshal. En opgave, som Haahrs Skole hurtigt tilkendegav, at den ville byde ind på.

- Vi kunne selvfølgelig bare have ventet på, at andre byggede en hal, men der var jo en risiko for, at det ikke ville ske. Derfor gik vi ind og spurgte, om vi kunne være en medspiller og købe den, fortæller rektor Michael Graugaard.

Haahrs Skole er ikke eneste part i det nye halbyggeri. For også Svendborg Badminton Klub, som bruger den nuværende hal, skal tænkes ind i projektet. Det indebærer blandt andet et krav om, at den nye hal skal have seks badmintonbaner, der opfylder turneringskrav og lokaler til badmintonklubben.

Derudover skal Svendborg Sportsfiskerforening og dykkerklubben have få lov at blive i deres lokaler i forlængelse af hallen.

- Det er nogle af de ting, vi arbejder med i øjeblikket. Hvad det er for nogle ting, den hal skal indeholde. Hvilke funktioner skal den have, udseende og så videre, siger rektoren.

- At badmintonhallens funktioner skal med over i den nye hal får selvfølgelig betydning for indretningen. Men da vi jo er en skole med vores egne behov, er det ikke en opvisningshal, vi skal ud at lave, tilføjer Michael Graugaard.

Badmintonhallen
I juni 2017 indstiller Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget det scenarie, hvor den gamle badmintonhal på Dronningemaen erstattes med en ny. Det indebærer:- at grunden på 1600 kvadratmeter udbydes til salg til en mindstepris på 500.000 kroner med krav om opførelse af en ny idrætshal.- at det kommunale tilskud til badmintonhallen overføres til lokaletilskudspuljen, som udmøntes af Folkeoplysningsudvalget.- at den gamle badmintonhal rives ned, og den selvejende institution Svendborg Badmintonhal nedlægges.- at Svendborg Sportsfiskerforening og dykkerklubben kan få lov at blive i deres lokaler i forlængelse af hallen.- at Haludvalget finansierer nedrivningen af badmintonhallen, forstærkningen af muren ind til dykkerklubbens bygning og reetablering af parkeringspladser til en samlet pris på 2,5 millioner kroner.Den 31. oktober godkendte byrådet en betinget købsaftale for grunden. Buddet lød på 400.000 kroner (ekskl. moms) og kom fra Haarhs Skole.

Klar i 2019

Byrådet godkendte på et møde i oktober købsaftalen, der blandt andet er betinget af, at der kan vedtages en ny lokalplan for området. Høringerne til en ny lokalplan foregår henover foråret, forklarer Michael Graugaard.

- Vi troede, at det var nok med en dispensation, fordi det jo stadig er idræt og stort set det samme, der skal foregå dernede. Men der skal laves en ny lokalplan på området, siger han og fortæller, at købsaftalen desuden er betinget af, at projektet kan udføres for inden for en økonomisk ramme, ligesom købet skal endelig vedtages på skolens generalforsamling.

Når alt det er klaret, går der en rum tid, inden det hele står færdigt.

- Det bliver nok først engang i foråret 2019, vi er færdige, selvom vi havde håbet, at den var klar noget tidligere. Men der er en del leveringstid på betonelementer for tiden på op til otte måneder. Så tingene kan komme til at stå lidt i stampe, siger han.

Nedrivningen af den gamle badmintonhal står kommunen for. Michael Graugaard fortæller dog, at det først sker, når den nye hal er åbnet.

- For ikke at genere badmintonklubbens aktiviteter dernede, bygger vi hallen først, og når den er færdig, vælter man den anden og laver nye parkeringspladser.

Ifølge dagsordenen for byrådets møde den 31. oktober giver Haahrs Skole 400.000 kroner (ekskl. moms) for grunden på Dronningemaen.

Haahrs Skole køber halgrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce