I en lille båd, der gynger, tog Annabell og Mads så småt afsked med hinanden og efterskolen
SVENDBORG: Nej, de er ikke kærester, siger Annabell Work og Mads Rosager Poulsen samstemmende, mens de ligger tæt i en lille båd og gynger i den megastore pøl.

- Lidt er I da, kommenterer en veninde.

Kærlige ser de to 18-årige elever fra Bernstorffsminde Efterskole måske bare ud, fordi den forfærdelige kendsgerning ikke længere lader sig fortrænge - at 27. juni, om bare 18 dage, så er det slut, og klassen og vennerne spredes for alle vinde. Mads skal på Teknisk Skole i Svendborg, Annabell på en tilsvarende i Kastrup.

- Så det her var vores sidste opvisning sammen. Den gik heldigvis rigtig godt, fortæller Annabell Work.

Hun har - sammen med en del andre gymnaster fra Bernstoffsminde Efterskoles opvisningshold - taget frikvarter fra det store DGI Fyn-stævne på Ollerup Gymnastikhøjskole.

Gyset fra toppen

1000 gymnaster svedte sig gennem spring, dans og næsten akrobatik, og i hvert fald Mads' og Annabells skolekammerat Jeppe Rossen Møller vidste godt, hvad der skulle bringe pulsen ned.

10 meter-vippen. Gys. Her, omgivet af græske guder og sydfynske sirener, kastede han sig for bare anden gang i sin 17-årige tilværelse ud fra det højeste podie. På fødderne. Han lander på fødderne.

- Det er jeg ikke bange for mere. Men hovedspring kræver lidt mere, fortæller Jeppe Rossen Møller, der endnu har et hovedspring til gode og for to år siden for første gang steg til vejrs, mens modet dalede tilsvarende.

- Jeg turde ikke alligevel. Men min lillebror Jacob sprang fra 10 meter-vippen, da han kun var 10 år, så nu var det ved at være på tide, fortæller Jeppe Rossen Møller, der er med på Bernstorffsminde Efterskoles udspringshold og laver de flotteste hovedspring fra tre- og fem-meteren.

Skolen lokker

Jeppe Rossen Møller holder meget af disse sommerstævner på Ollerup med udendørs gymnastikopvisning på græstæppet ved Volden.

Og han overvejer sågar at blive elev på den hæderkronede Gymnastikhøjskole, men har ikke helt bestemt sig. Måske, måske ikke, funderer han. Akkurat som han overvejer et eventuelt debut-hovedspring fra 10-eren.

- Der går nok et stykke tid endnu, før jeg kaster mig ud i det, erkender Jeppe Rossen Møller.
  • Fyens Stiftstidende