Grundejere risikerer selv at skulle betale vejbelysning


Grundejere risikerer selv at skulle betale vejbelysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ORDRE: Betal vejbelysning for alle privatveje eller ingen. Politikere sender aben videre

SVENDBORG: Et par tusinde grundejere - som bor på private fællesveje - skal måske til selv at betale for vej-belysningen. Det har de hidtil ikke gjort. De har fået samme service som grundejere på kommunale veje.

Den halve million kroner, som det årligt koster kommunen at drive og vedligeholde belysningsanlæggene på de private fællesveje, risikerer at blive skåret væk, når politikerne snart skal til at skære næste års kommunale budget til.

Svendborg Kommune har fået klar besked fra Indenrigsministeriet og Kommunernes Landsforening :

- Enten betaler kommunen for drift og vedligeholdelse af vejbelysningen på alle private fællesveje. Eller også betaler kommunen ikke for vejbelysningen på nogen private fællesveje overhovedet.

I dag er det sådan, at kommunen kun betaler vejbelysningen på nogle af de private fællesveje. Det koster årligt kommunen 530.000 kroner.

Hvis kommunen skal til også at betale for vejbelysningen på resten af de private fællesveje, vil det betyde en årlig merudgift på op til 200.000 kroner.

Sagen har været behandlet i kommunen siden 2002.

Det har taget så lang tid, bl.a. fordi man har afventet svar fra Indenrigsministeriet og Kommunernes Landsforening.

Skubbet til budgettet

Efter svaret - at det er enten eller - har sagen nu været lagt frem til politisk afgørelse på to møder i Udvalget for Teknik og Miljø - uden at der er truffet en afgørelse. Bl.a. fordi, erfarer Stiftstidende, at der på begge møder ville have stået tre-tre, hvis sagen var kommet til afstemning.

Udvalgets tre socialdemokrater er mest stemt for ikke længere at betale vejbelysningen på de private fællesveje. Mens de tre borgerlige medlemmer og Alternativ Listes Erik Mathiasen er stemt for at udvide ordningen. Men ved begge møder har der været ét borgerligt medlem fraværende.

Derfor er sagen ikke kommet til afstemning

Udvalget har nu i stedet besluttet at servere sagen til de kommende budgetforhandlinger, som igen vil stå i besparelsernes tegn.

I budgetforhandlingerne kan politikerne så vælge, om kommunen fremover skal bruge trekvart million kroner årligt på at skabe lys over de private fællesveje. Eller om de vil spare disse penge væk.

Udvalgsformand Knud Albertsen (K) tror, det i sidste ende kan blive dyrere for kommunen, hvis al vejbelysning på private fællesveje i fremtiden skal betales af grundejerne selv.

Dyre besparelser

-Godt nok vil det give nogle løbende indtægter. Men udgifterne til at skille de private fællesveje fra de kommunale kan blive så store, at der ikke bliver tale om en besparelse, siger han.

Udvalgets næstformand, Torben Møller Petersen (S), har den holdning, at folk på private fællesveje selv må betale for vejbelysning. Han indrømmer dog, at det kan give så store tekniske problemer og økonomiske udgifter at ændre den nuvæende ordning, at det måske ikke kan betale sig.

Knud Albertsen og Torben Møller Petersen er dog begge helt på det rene med, at deres manglende stillingtagen og skyden problemet videre til budgetpolitikerne kan betyde, at de får serveret et nemt spareopbjekt.

Så grundejerne på samtlige private fællesveje fremover får en ekstra udgift til vejbelysning.

Grundejere risikerer selv at skulle betale vejbelysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce