Grise afbrændt i desperation


Grise afbrændt i desperation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HUMBLE: En 35-årig landmand fra Humble-egnen handlede i desperation, da stadig flere døde grise begyndte at hobe sig op på hans ejendom.

I stedet for at tilkalde et godkendt firma til afhentning og destruktion af dyrekroppene fordelte han en del af de døde grise i to halmstakke og forsøgte at brænde dem af.

Da et vidne tilkaldte politiet søndag aften fandt betjentene mellem 30 og 50 døde grisekroppe. En nærmere undersøgelse afslørede, at dyrene var døde af luftvejssygdommen PRRS.

Nogle af de døde grise havde landmanden først smidt i en nærliggende mose, men han fortrød siden og gravede dem nu ned på marken.

Endelig fandt politiet 26 døde grisekroppe spredt ud over landmandens marker.

Den 35-årige landmand forklarede i går politiet, at problemet med de stadig flere døde grise var vokset ham over hovedet siden høst.

Landmanden ejer to produktionsejendomme med svinebesætninger. Efter besøg i går af kredsdyrlægen og miljømyndighederne konkluderede man, at for mange svin er stuvet sammen i en af staldene. Politimesteren overvejer nu at udstede pålæg ifølge dyreværnsloven til landmanden om at skaffe bedre forhold til sine svin.

Samtidig sigtes han for overtrædelse af reglerne om bortskaffelse af døde dyr.

Ifølge politiet forventer man, at de døde grise nu er bragt til destruktionsanstalten.

Grise afbrændt i desperation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce