Grafikfestival får afvist ansøgning om tilskud

Kultur- og Fritidsudvalget har givet afslag på en ansøgning fra Svendborg Graphic. Det får dog ikke betydning for festivalens kvalitet, meddeler arrangørerne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Grafikfestival får afvist ansøgning om tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grafikfestivalen Svendborg Graphic havde ansøgt kommunen om tilskud, men har fået afslag. Det kommer dog ikke til at gå udover festivalens kvalitet, siger arrangøren.

Svendborg: Når Svendborg Graphic løber af stablen i dagene fra 28. januar til 3. februar næste år bliver det ikke med hjælp fra kommunens pulje De Frie Kulturmidler.

Arrangørerne havde ellers søgt om et tilskud på 50.000 kroner, som skulle være med til at sikre det høje niveau af festivalens debutår i 2017.

Kultur- og Fritidsudvalget har netop behandlet ansøgningen og afvist den. Afslaget skal findes i, at det er en kommunal institution, Svendborg Bibliotek, som i forvejen modtager et driftstilskud, der står bag arrangementet. Det forklarer udvalgsformand, Lars Erik Hornemann (V).

- Havde det været en forening, der stod bag festivalen, havde vi nok set på det på en anden måde. Og det kan være, vi skal tale med biblioteket om, at de fremadrettet skal organisere Svendborg Graphic anderledes, så vi bedre kan yde støtte til den, siger han.

I kriterierne for at søge De Frie Kulturmidler er der ingen regel om, at kommunale institutioner ikke må søge, men ikke desto mindre mener Lars Erik Hornemann, at det ville være en forkert vej at gå.

- Der ligger noget principielt i, at vi helst ikke ser kommunale institutioner beslaglægge vores pulje af frie kulturmidler. Det ville være forkert, synes vi, da midlerne gerne skulle fremme initiativer, som er taget af frivillige folk, der løber en risiko for at gøre noget for kulturområdet, siger han.

Finder dem et andet sted

Svendborg Graphics festivalleder, Asbjørn Rune Bourgeat, ærgrer sig over afslaget, men siger samtidigt, at det ikke får betydning for selve festivalen.

- Vi vil gerne lave den bedst mulige festival, og vi kunne godt have brugt lidt ekstra penge. Vi har så efterfølgende truffet en beslutning om at fastholde det niveau, som er lagt i festivalen, og så finde pengene til at gøre det et andet sted, siger han, mens biblioteksleder i Svendborg Bibliotek, Berit Sandholdt Jacobsen, forklarer, at det ikke nødvendigvis er i bibliotekets eget budget, at pengene skal findes.

- Vi har ikke opgivet at finde anden finansiering, og vi har både fået noget og søger stadig andre steder fra, siger hun.

Grafikfestival får afvist ansøgning om tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce