Gode tal i Svendborg: Stort overskud i tobaks-koncern

Hotel Svendborg er et af de foretagender i Halberg-koncernen, der er gået godt i regnskabsåret 2014/15. Arkivfoto.
Foto: Katrine Becher Damkjær

Gode tal i Svendborg: Stort overskud i tobaks-koncern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborgs største virksomhed, Halberg A/S, står stærkere og stærkere. Datterselskabet Mac Baren har fremgang i eksporten af tobak.

Køb af regntøjsproducenten, Elka Rainwear i Sunds, og etablering af investeringsforeningen Halberg-Gundersen Invest er to nye forretningsområder, som Halberg-koncernen er vokset med i det seneste regnskabsår.

Overskud på 60 millioner

Den gamle tobaksfabrik, der har hjemme på Porthusvej i Svendborg, er trods store udfordringer med rygekampagner og færre piberygere en solid størrelse, hvilket kan aflæses af det seneste regnskab, der blev fremlagt for generalforsamlingen i fredags.

Regnskabet for Halberg A/S viser en omsætning på godt 400 millioner kroner og et resultat før skat på knap 60 millioner kroner.

250 ansatte

Alt i alt giver koncernen job til næsten 250 medarbejdere fordelt på de forskellige platforme - hvoraf nogle er mere givtige end andre.

Der er fremgang i Mac Baren, som er verdens næststørste producent af pibetobak.

Omsætningen faldt ganske vist med godt to procent i forhold til året før, men det var ventet, efter Mac Baren Tobacco havde vinket farvel til en lønproduktion på cirka 20 mio. kr. Det blev dog næsten opvejet af fremgang i eksporten i den øvrige del af tobaksforretningen.

Hotellerne klarer sig godt

Også Hotel Svendborg og de andre Halberg-ejede hoteller går godt.

Det gør Halberg Investering også, mens virksomhedsinvesteringerne i Halberg Kapital bidrog negativt, primært som følge af tab og nedskrivninger på højttalerselskabet Scandyna - et firma, man derfor har skilt sig af med.

Elka Rainwear, som kom til så sent som i juni, ventes allerede i indeværende regnskabsår at bidrage positivt. Virksomheden har vist stabilt voksende omsætning og indtjening i en længere årrække, og 2014 resultatet endte på 9,3 mio. kroner efter skat.

Lagde pengene sammen med Gundersens

Værdipapirerne bidrog efter et godt år på aktiemarkedet også positivt til Halberg A/S' resultat, og årets mest spektakulære nyhed kom, da de to rivaliserende tobaksfamilier, Gundersen i Assens og Halberg i Svendborg, gik sammen og børsnoterede en helt ny investeringsforening.

Halberg-Gundersen Invest, som den blev døbt, investerer globalt i børsnoterede aktier og har landets laveste omkostningsprocent. En langsigtet og konservativ investeringsstrategi, som har kendetegnet Halbergs og Gundersens virksomheder gennem generationer.

Nyeste skud på stammen er det aktuelle opkøb af en stor tobaksportefølje fra Imperial Tobacco Group til en pris, der ikke er offentliggjort, men som betegnes som Mac Barens hidtil største internationale opkøb.

Gode tal i Svendborg: Stort overskud i tobaks-koncern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce