Glade guitarnørder bag Vintage Show

Ti af de glade guitarnørder til bestyrelsesmøde på Hvalfisken. Fra venstre er det Pierre Bentzen, Niels Duedahl, Jacob Maribo, Henning Harder, Bruno Rasmussen, Jens Slumstrup, Allan Mariager, John Garling, Jens Mikkelsen og Per Ørum. Den 11. guitarentusiast, Ellen Sandal, var i færd med at betjene gæster inde ved siden af, på Hotel Ærø.
Foto: Andreas Bastiansen

Glade guitarnørder bag Vintage Show

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I går mødtes de på Hvalfisken for at kortlægge det succesfulde guitartræfs fremtid

SVENDBORG: Put fem gamle mænd, fem yngre fyre og en skrap dame i gryden. Tilsæt en brændende passion for musik og en stor portion nypolerede strengeinstrumenter af ældre dato, og rør godt rundt.

Dét er opskriften på efterårets musikalske tilløbsstykke, Vintage Show, i Svendborg. I hvert fald hvis man spørger arrangørerne selv.

De 11 frivillige svendborgensere har arbejdet hårdt for at stable det succesfulde show på benene, i år for tredje gang.

Vintage Show den 29. og 30. september havde 1300 besøgende gæster fra nær og fjern, som væltede ind til udstillingen af historiske "spader", foredrag med Big Fat Snake-guitarist Peter Viskinde og koncerter med blandt andre Pretty Maids.

I går aftes mødtes så de 11 glade guitarnørder, der står bag det hele, for at gøre status over et svendborgensisk efterår i guitarens tegn.

Guitar i blodet

Og næppe har formand Per Ørum entreret Hvalfisken, som denne aften gør det ud for uformelt mødelokale, før den umiskendelige lyd af skinger elguitar hviner ud gennem lokalet. Ned til mobiltelefonens ringetone afslører, at de her drenge har guitar i blodet.

- Det er Per...

På spørgsmålet om, hvad der er fællesnævneren i den musikgale flok, svarer menigt bestyrelsesmedlem og pr-mand Jens Mikkelsen:

- Vores høreskader, ha ha. Og så spiller vi alle sammen guitar, tilføjer han, som var det nærmest en tilfældighed, selv om Hvalfisken denne aften emmer af guitarister.

Jens Mikkelsen afslører da også, at han har svært ved at holde fingrene fra strengene, til trods for at det er længe siden, han selv spillede i orkester. Det var i slutningen af 1960'erne som guitarist i Svendborgs hæderkronede danseorkester Jørn Jacobsen and his Casanova Boys.

De fleste guitarer, der er med i Vintage Show, er netop fra den tid, med mærkerne Fender og Gibson stærkest repræsenteret. Showet er det største af sin slags i Skandinavien og tiltrækker gæster fra det meste af Danmark, mens udlandet også er begyndt at vise interesse, fortæller Jens Mikkelsen.

Årets gæsteliste talte således alt fra en canadier og en schweizer til 20 trofaste fans fra Vendsyssel. I et online forum har en amerikaner endog bedyret, at der er to ting, som er værd at se i Danmark: København og Vintage Show i Svendborg.

Svendborg på verdenskortet

I mellemtiden er formand Per Ørum blevet færdig med at tale i telefon, og bestyrelsen samler sig om kaffebordet i Hvalfisken.

- Vi stopper ikke her, siger Per Ørum med pionérånd i stemmen.

- Vores ambition er at gøre Vintage Show endnu større og mere kendt.

75.000 kroner, som Svendborg Kommune netop har bevilget til showet, spreder begejstring omkring kaffekopperne og småkagerne. Men succesen stiger ikke de fem gamle mænd, de fem yngre fyre og den skrappe dame til hovedet.

- Vi er rigtig stolte af Vintage Show. Vi er glade for, at kommunen støtter det. Men vi rykker ikke showet til større steder. Det forbliver i Svendborg, for som svendborgensere vil vi gerne gøre noget for vores egen by, siger Per Ørum, og Jens Mikkelsen tilføjer:

- Vi fik til opgave at sætte Svendborg på verdenskortet. Det er det, vi er i gang med.

Glade guitarnørder bag Vintage Show

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce