Giv dog barnet sit rette navn: Pinse-komiteen

Bent Magelund. (
Foto: Jørgen Outzen).

Giv dog barnet sit rette navn: Pinse-komiteen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserdebat

Af Bent Magelund, Nyborgvej 300, Svendborg

n Til udbryderne fra Børnehjælpsdagen i Svendborg.

Et godt råd til den nye støtteforening. Navnet: "Støtteforeningen den nye Børnehjælpsdag" er efter artiklens indhold (FAA 18. oktober) fuldstændig misvisende. Intentionerne, i, hvad man vil arbejde for, er helt indentiske med det, som i sin tid blev styret af: "Pinse-Komiteen", der havde kommunen som igangsætter og ansvarlig for festlighedernes afvikling. Kommunen har i alle årene også stået for den økonomiske side af sagen.

Komitéen bestod i 1968 ved mødet torsdag den 2. maj i "Stort udvalgsværelse", på Rådhuset, af følgende :

Svendborg kommunale Skovudvalg (skovudvalgets formand ledede mødet), Svendborg Handelsstandsforening, Svendborg Turistforening, Svendborg Borgerlige Skyttelaug, Sydfyenske Dampskibsselskab, Restaurant Christiansminde ved dir. S. Svenningsen, Svendborg kommunale Electricitetsværk, Falcks Redningskorps, repræsentanter for to spejderkorps, Gæst: Ronald Jacobsen "Den muntre Kælder", repræsentant for Folkedanserne, repræsentant for Sejlklubberne, Roklubben, Peder Most Garden /FDF (ved købmand Magelund, der stod for, at Garden blev taget frem af "Mølposen" ved større arrangementer.) Svendborg Avis v. dir. G.Kaae Olsen, Forstander V. Eisfeldt, Lauritsens Søfartsskole, Due Petersen & Kryger v. hr. F. Gudbjerg, Svæveflyverklub v/ hr. ingeniør Brian Jørgensen, Hjemmeværnet ved Oberstløjtnant A. Christiansen.

Dagsordenen var på seks sider og forslag til dagsordenen lød:

1. Velkomst ved Skovudvalgets formand

2. Gennemgang af regnskab v. Bernhard Hansen

3. Gennemgang af nedenstående emneliste

4. Eventuelt.

De følgende fem sider, der var vedlagt indkaldelsen, indeholdt en nøje beskrivelse af arbejdsopgaverne, og dem var der mange af.

Nu skal man også lige huske, at "Børnehjælpsdagen i Svendborg" ikke er nedlagt og med garanti ikke ønsker at samarbejde med den landsdækkende organisation "Børnehjælpsdagen af 1904" eller den nye Støtteforening! Den siddende bestyrelse blev i slutningen af August 2007 nedstemt! De valgte at gå! Tre af dem er nu at finde på "Initiativtager-listen".

Bekend dog kulør og giv "Barnet" et navn, det kan stå ved!

"PINSE KOMITEEN"!

Det er fuldstændig rigtigt, at der bør gøres en meget stor indsats for at bringe Pinsefestlighederne tilbage til en folkefest som i tidligere tider!

Held og lykke med dét! På listen findes et navn på èn, der sad i komitéen, da kommunale embedsmænd egenrådigt likviderede komitéen og overlod det til håndboldklubben. På listen findes også en advokat. Mon ikke han kan oplyse, at det nok ikke bliver let at få anerkendt den nye forenings navn!
Spændende ide at få de gode gamle 3. pinsedage tilbage. (
Spændende ide at få de gode gamle 3. pinsedage tilbage. (
Foto: Hans Sturesson).

Giv dog barnet sit rette navn: Pinse-komiteen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce