Gethers borgerliste sætter kurs mod borgmesterstolen


Gethers borgerliste sætter kurs mod borgmesterstolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VALG: Fra Sydlangelands Kommune er borgmesteren klar til valgkamp over hele øen

SYDLANGELAND: Borgerlistens succes i Sydlangelands Kommune giver mod på mere. Borgmester Knud Gether forbereder lige nu en valg-kamp med 21 kandidater spredt over hele øen, før Langelands første fælles kommunalbestyrelse udpeges af vælgerne.

Listens borgmesterkandidat er naturligvis Knud Gether selv.

Han vil på ingen måde ud med navne på langelandske sympatisører, men oplyser, at flere har udtrykt interesse for at stille op for Borgerlisten i de nuværende Rudkøbing og Tranekær Kommuner.

Handlingsplan i julen

- Men her i julen skal jeg have lavet en handlingsplan og nogle retningslinjer for Langelands Borgerliste. Så har de aktuelle emner noget at tage stilling til, siger Knud Gether.

Inden 1. april 2005 skal navnene være klar på de 21 langelandske Borgerliste-emner.

- Er der kendte langelænderne på din kandidatliste, Knud Gether?

- Det er der da måske nok.

Men hvorfor nu stemme på netop Borgerlisten - et udpræget sydlangelandsk fænomen, der ikke findes i kommunalbestyrelser nord for Illebølle?

Knud Gether har ikke noget politisk program at henvise til. Ikke endnu.

- Men man kan jo bare betragte udviklingen på Sydlangeland de sidste 12 år og lade resultaterne tale for sig selv, siger Knud Gether.

- Vi har ingen skeletter nogen steder. Selv under vandlinjen er alt i orden. Kommunen er modernisteret, alt er nyt, og vi har øens laveste skatteprocent.

Ingen partier jubler

Knud Gether er klar over, at der i de etablerede politiske partier over hele Langeland måske ikke jubles ved tanken om, at hans Borgerliste skyder knop.

- Man ser nok lidt skævt til os fra etablerede partiers side. Det gælder nok alle borgerlister, og især borgerlister med succes, siger Knud Gether.

Borgerlisten på Sydlangeland opnåede ved første valg til kommunalbestyrelsen fire mandater. Ved næste valg seks. Og i dag har Knud Gether absolut flertal med syv Borgerliste-valgte i Sydlangelandsk kommunalbestyrelse.

En stor del af succesen hænger sammen med Knud Gethers person. Politiske forskelle mellem Borgerlisten og så Venstre, De Konservative eller Socialdemokraterne er det måske svært at få øje på.

- Men vi har i hvert fald den fordel, at vi ikke er bundet af moderpartierne. Hvis man en sen nattetime på Christiansborg finder ud af, at "Nu går vi ind for udlicitering", så er det ikke sikkert, det gælder på Sydlangeland, siger Knud Gether.

Om egne chancer for at blive borgmester tipper den 57-årige Knud Gether forsigtigt:

- 33 procent, velsagtens. Absolut ikke mindre. Langeland er så lille et område, at alle på øen kender lidt til hinanden.

November næste år skal en fælles langelandsk kommunalbestyrelse vælges, der fungerer som sammenlægningsudvalg frem til 1. januar 2007.

Gethers borgerliste sætter kurs mod borgmesterstolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce