Gennembrud i Moradi-sagen: dna-spor på trusselsbrev


Gennembrud i Moradi-sagen: dna-spor på trusselsbrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EFTERFORSKNING: Nu skal materialet sammenlignes med dna-basen

STENSTRUP: Et gennembrud synes på vej i efterforskningen omkring den islamiske samfundsdebatør, socialrådgiver Masoum Moradi, som i oktober sidste år modtog en anonym skrivelse indeholdende dødstrusler.

Både brevet, der er forfattet på arabisk, samt kuverten er sendt til Retsgenetisk Institut i København, som netop har meddelt Svendborg Politi, at der er fundet dna-materiale på kuverten.

Afsenderen er en mand, oplyser Retsgenetisk Institut.

Lige nu kontrolleres det, om profilen allerede findes i den eksisterende dna-base. I så fald vil vedkommende forholdsvis hurtigt kunne sigtes for dødstrusler.

Men også selv om manden ikke figurerer i dna-basen, har Svendborg Politi fået et væsentligt stærkere kort på hånden.

- Det kan være, at hans dna-aftryk dukker op i forbindelse med andre sager. Og hvis der på et tidspunkt skulle optræde mistænkte, vil vi kunne tage blodprøve til sammenligning, siger kriminalinspektør Henrik Justesen, Svendborg Politi.

Grove trusler på livet

Trusselsbrevet til den markante muslimske politiker og socialrådgiver Masoum Moradi blev afsendt fredag den 8. oktober.

Anledningen var angiveligt to kronikker, som Masoum Moradi har forfattet til Fyens Stiftstidende.

Afsenderen er sjældent grov og uforsonlig i sine formuleringer.

Masoum Moradi trues med at blive slagtet fra øre til øre på det rigtige sted og tidspunkt.

"Vi tager afstand fra dig. Du er en hund og ikke engang en hund, for den er troende, men et beskidt svin," fremgår det af trusselsbrevet, hvor Masoum Moradi ligeledes beskrives som en løgner, en mand, der opfører sig som kvinde samt en vantro, der lægger Allah for had.

Moradi er lykkelig

Masoum Moradi er henrykt ved udsigten til, at skribentens pågribelse er rykket et skridt nærmere.

- Alletiders. Det vidste jeg ikke. Måske kan vi ad den vej få fat i den fundamentalistiske kerne, som har eksisteret i Odense i 10-15 år, siger Masoum Moradi.

Han og familien har siden oktober været ekstra påpasselig, når det ringer på døren. Men ellers er der ikke truffet forholdsregler.

- Egentlig har jeg ikke været bange. Du kender den der film, hvor den gode ligger i badekaret, og den onde kommer råbende og skrigende ind. Så skyder den gode ham med ordene: "If you want to shoot, shoot. Don't talk" (hvis du vil skyde, så skyd - i stedet for at snakke, red.).

- Men den bedste nyhed i hele historien er egentlig, at fundamentalisterne i Odense læser Fyens Stiftstidende. Så kan de ikke undgå at bemærke, at debatten er fri. Måske går der mange år, men efterhånden vil de sætte pris på den demokratiske debat og betragte den som uundværlig. Og så er der slået hul i den fundamentalistiske mur. Så vil den ikke kunne overleve, siger Masoum Moradi.

Gennembrud i Moradi-sagen: dna-spor på trusselsbrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce