Garvede Venstre-kvinder smidt ud af byrådsgruppe

Hanne Staff er en af de to kvindelige byrådsmedlimmer, der ikke længere er velkommen til Ventres gruppemøder.
Foto: Yilmaz Polat

Garvede Venstre-kvinder smidt ud af byrådsgruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FARVEL: Lang tids uenighed har ført til splittelse af byrådets største parti

EGEBJERG: To af de mest erfarne medlemmer i Egebjerg Byråd, viceborgmester Hanne Staff og Mie Bendrup, er blevet smidt ud af Venstres byrådsgruppe.

En enig partibestyrelse og fire af de seks gruppemedlemmer tog beslutningen i weekenden, og mandag aften, da der skulle være gruppemøde, var beskeden til Hanne Staff og Mie Bendrup: I kan godt gå hjem igen.

Samarbejdsproblemer

- Vi har manglet reelt samarbejde og respekt for andres meninger og synspunkter fra de to, siger gruppeformand Steen Gundertofte. Han fortæller, at der har været flere tilfælde, hvor man ikke kunne vide, hvor Venstre var henne - fordi de to ikke stemte som resten af gruppen.

- Det er ligesom et langt ægteskab, hvor man er vokset fra hinanden, og det her skulle have været sket for længe siden, siger han.

Formanden for Venstre i Egebjerg, som ikke sidder i byrådet, Erik Jørgensen, formulerer kritikken således:

- Venstre er et demokratisk parti, og når der tages beslutninger, vil vi gerne have at dem i gruppen retter sig derefter og ikke bare siger: Jeg har en anden holdning.

Hanne Staff, som har siddet i Egebjerg Byråd i 30 år, kan ikke acceptere begrundelsen for, at hun og Mie Bendrup er blevet smidt ud.

- Mie og jeg har ikke været særligt elskede i gruppen, for vi siger ikke ja og amen til alt, siger hun.

- Men jeg har gransket min hjerne om jeg har handlet illoyalt, og det kan jeg ikke se. Jeg har aldrig gået bag om nogens rygge, de har altid vidst, hvor de havde mig.

Mie Bendrup er derimod enig med formanden og gruppelederen i, at der har været problemer.

- Der har ikke været fod-slaw og god tone i Venstre-gruppen i lang tid, siger hun.

Men de demokratiske spilleregler er hun ikke enig med de to Venstremænd i.

- Min opfattelse af demokrati er, at man hører på hinanden, men at ethvert byrådsmedlem kan træffe en beslutning. Vi kan ikke blive enige om alle ting, siger hun og forklarer, at det for hende er magtpåliggende, at hun giver sine vælgere det, de forventer af hende.

Bliver i byråd og V

Både Hanne Staff og Mie Bendrup bliver i byrådet som en selvstændig gruppe.

- Jeg er stadig inkarneret venstremand, som jeg har været siden 1956, understreger Mie Bendrup, der har siddet i Egebjerg Byråd i ti år. Hun bliver i Venstre, og hun stiller også op næste gang, borgerne i Egebjerg skal til stemmeurnerne.

- Jeg fortsætter i byrådet som Venstrepolitiker, siger Hanne Staff.

- For fuld kraft, mere end nogensinde. Nu kan vi udtale hvad vi mener, uden at være bundet af gruppen, og det giver kun ekstra energi.

Garvede Venstre-kvinder smidt ud af byrådsgruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce