Rumvæsner i skolegården. UFO-ministeriet har gjort klar til at modtage de fremmede med telte og overlevelses-kit. Andet kapitel fra gadeforestillingen Crash

Tilbagevendende spørgsmål på Ørkildskolens Østre Afdeling, der lægger skolegård til forestillingen Crash: Hvornår starter teatret? Er det rigtigt, at der er landet en UFO? Hvad sker der?

Alle voksne i nærheden bliver involveret i opklaringen - uanset om de har set os før eller ej. De voksne har svarene.

Men nej. Ikke her.

Så sker der noget: I et indhegnet område af skolegården ligger sandsække to og to, og pludselig ankommer en række hvidklædte personer med en slags kineserhat på hovedet.

Crash, dag 2

Teater2tusind og BaggårdTeatrets fælles forestilling "Crash" spiller i to frikvarterer hver dag i  i denne uge på Ørkildskolens Østre afdeling.Fyns Amts Avis skriver dagbog

Det er sjetteklasserne, som hjælper UFO-ministeriet med at etablere en teltlejr til de formodede rumvæsner, der skulle være landet. Og det ser ud som, de har overnattet på skolens område i nattens løb, næsten hvisker Dr. Seligmann.

Sus af forventning i den sammenstimlende børneflok.

På kommando bliver alle de små gule, orange og røde telte foldet ud og stabiliseret med sandsække. Et enkelt telt er ved at tage flugten i vinden.

Dernæst går turen tilbage for at hente overlevelses-kit til de formodede væsner: Plastemballerede varer som en rulle toiletpapir, en tandbørste, en pølse, et liggeunderlag og en lille bamse.

Men så ringer det ind og spændingen må fastholdes til spisefrikvarteret, hvor eleverne mødes af tre rumvæsner, der forskræmte står og klæber til hinanden.

Børnene vinker. Væsnerne forsøger at imitere vinket.

Nogle begynder at lave håndtegn. Rumvæsnerne efterligner.

Så bliver der danset. Og rumvæsnerne prøver at vrikke på samme måde.

Der er kontakt.

Så meget kontakt, at da det ringer ind igen, har flere svært ved at slippe illusionen om rummændene og vil have helt fysisk kontakt.

Det får de.

- Vi ses i morgen, råber en lille dreng, da han suser mod sit klasseværelse.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Da en UFO landede i Svendborg

Da en UFO landede i Svendborg

Fremmede væsner indtager skolegården

Fremmede væsner indtager skolegården