Gadesygeplejerske stadig i fare: Ingen fredes i sociale besparelser

Annette Blynél, formand for Rådet for Socialt Udsatte i Svendborg, efterlyser ansvar hos politikerne i Social- og Sundhedsudvalget, der har sendt 67 spareforslag videre uden at luge ud i de værste tidsler. Arkivfoto: Robert Wengler

Gadesygeplejerske stadig i fare: Ingen fredes i sociale besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i socialudvalg sender 67 spareforslag videre til politiske spareforhandlinger uden at frede nogle. Det skuffer formand for Rådet for Socialt Udsatte, der efterlyser politisk ansvar.

Svendborg: Hvis brugerne af de lukningstruede væresteder for socialt udsatte havde troet, at politikerne i Social- og Sundhedsudvalget ville komme dem til undsætning og tage nogle af de voldsomme spareforslag af bordet, bliver de slemt skuffede.

På tirsdagens møde i udvalget blev hele sparekataloget med alle 67 spareforslag for i alt 46 millioner kroner sendt videre i det politiske system - uden undtagelse. Det betyder, at den meget omtalte gadesygeplejerske stadig er i fare for at blive sparet væk side om side med lukningen af væresteder og nedskæringer i hjemmeplejen.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Klit (S), forklarer, at udvalget har sendt alle forslag videre med en anbefaling om, at der først og fremmest spares på administration og på områder, der ikke umiddelbart påvirker serviceniveauet. Frede nogle af de mange truede områder har Hanne Klit og resten af udvalget derimod afvist.

- Vi er meget betænkelige ved at berøre de frivillige og udsatte og sårbare grupper, men vi kan ikke gardere os mod, at de bliver en del af besparelserne, siger Hanne Klit.

I er socialpolitikere og har ekspertisen på det her område så I har muligheden for at frede nogle områder, og pille dem ud af spareforslaget. Hvorfor er det, I ikke gør det?

- Det er aftalt, at man ikke kan nedlægge veto mod noget i udvalgene, men vi har sagt, at vi er bekymrede overfor nogle områder, siger Hanne Klit.

Det kan godt være, at det hele er ømtåleligt, men når man sidder i et socialudvalg, så må man også påtage sig det ansvar, det er at prioritere, og der må være områder, som socialudvalget ikke vil røre ved.
Annette Blynél, formand for Rådet for Socialt Udsatte i Svendborg

Skyde problemet videre

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte i Svendborg, Annette Blynél, er dybt skuffet over udfaldet. Hun havde en forventning om, at politikerne på tirsdagens møde havde fredet nogle af de omstridte spareforslag.

- Jeg havde en klar forventning om, at socialudvalget ville have nogle klare socialpolitiske prioriteringer, og jeg synes, at det her er at skyde problemet videre, siger Annette Blynél med henvisning til, at hele bunken af spareforslag nu ender på bordet i Økonomiudvalget.

Hun har på vegne af rådet lavet et høringssvar til Social- og Sundhedsudvalget, og hun kan ikke forstå, at udvalget nu sender hele sparekataloget videre.

- Hvad skulle de så med høringssvaret, spørger hun.

- Det kan godt være, at det hele er ømtåleligt, men når man sidder i et socialudvalg, så må man også påtage sig det ansvar, det er at prioritere, og der må være områder, som socialudvalget ikke vil røre ved, siger Annette Blynél.

Liv og død

Hun har været kritisk overfor flere sociale besparelser og blandt andet kaldt forslaget om at nedlægge kommunens gadesygeplejerske for "en katastrofe", fordi hun ikke er i tvivl om, at gadesygeplejersken redder menneskeliv.

- Jeg kan ikke forstå, at man kan sidde i socialudvalget og sende sådan et forslag videre, siger Anette Blynél.

Gadesygeplejerske stadig i fare: Ingen fredes i sociale besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce