GOG-sagen: Hip, hip hurra - herligt


GOG-sagen: Hip, hip hurra - herligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af kaj røjgaard

Syrenvej 25, Svendborg

Hip, hip hurra - det er herligt.

Det var udvalgsformandens (Morten S. Petersen (V), Udvalget for Kultur og Planlægning, red.) travle kommentar, da han erfarede Statsforvaltningens afgørelse i sagen om GOG-sponsoratet, hvor Svendborg Kommune bevilger skattekroner til en privat virksomhed.

Jeg tror da gerne, at formanden i sin helt åbenlyse og sympatiske begejstring for sporten mener, at han og byrådet her er helt "plingeling".

Det er bare ikke det, det handler om.

Hele mit formål med at rejse sagen har været at få klarlagt, om juraen er på plads - og det er den efter Statsforvaltningens afgørelse - hvor jeg bemærker mig - og man pointerer - at man ikke tager stilling til rimeligheden i sponsoratet.

Jeg bemærker mig også, at sponsoratet IKKE er med i den sparerunde, som man i kommunen nu er tvunget til.

Det, denne "lille" sag handler om, er efter min opfattelse, at lovgivningen - som noget relativt nyt - åbner en ladeport for at overføre strømme af skattekroner til private virksomheder.

Hvad er forskellen i grunden mellem GOG og en hvilken som helst virksomhed, der bringer Svendborg på landkortet, og som man indgår en "gensidigt bebyrdende aftale" med?

Og værre endnu kan det opfordre til korruption, så det vil noget, og jeg har svært ved at forstå, hvorfor man (embedsmændene) ikke pr. automatik siger et klart og rungende "nej tak til VIP" - så er man nemlig helt fri for beskyldninger.

Nå, hele konceptet (lovgivningen) er så vidt jeg er orienteret strikket sammen af en vis Hr. Løkke Rasmussen, som efter sigende har det endog meget fint med at lade skatteborgerne betale for ekstravagance.

Jeg har det ikke godt med sponsoratet og vil fortsat hævde, at pengene kunne have været brugt bedre på ungdomsarbejde i enhver (anden) form.

Gad vide, om udvalgsformanden i grunden ved, hvad det er, han hylder (eller soler sig i) med et:

Hip hip hurahhhhhh.

GOG-sagen: Hip, hip hurra - herligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce