GOG-pengene dømt lovlige


GOG-pengene dømt lovlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsforvaltningen: O.k. at kommunen har givet to gange 400.000 kroner, og o.k. at chefer får gratis VIP-billetter.

SVENDBORG: 811.200 skattekroner fra Svendborg Kommune til den private håndboldvirksomhed GOG Svendborg TGI er helt OK. Det samme er de gratis VIP-billetter til bl.a. borgmesterparret og kommunaldirektørparret til GOG-kampene.

Det er den klokkeklare afgørelse fra Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne.

Svendborg Kommune - et lille flertal i byrådet - gav sidste år GOG 400.000 kroner i sponsorstøtte.

Støtten til GOG fik en svendborgenser, Kaj Røjgaard, til at klage til Statsforvaltningen.

Statsforvaltningen besluttede at realitetsbehandle klagen. Hvilket ikke fik Svendborg Kommune til at tøve. Et lille flertal i byrådet vedtog at forlænge sponsoraftalen for i år og give GOG andre 411.200 kroner - selv om Statsforvaltningen endnu manglede at afgøre, om støtten overhovedet var lovlig.

Det er den, har Statsforvaltningen nu slået fast - og det er den, fordi Svendborg Kommune modtager ydelser fra GOG, som svarer til de cirka 400.000 kroner årligt. Det har, mener Statsforvaltningen, kommunen godtgjort med de aftaler, der er indgået med håndboldfirmaet - og den efterfølgende evaluering.

Flere penge til GOG

Kulturdirektør Mogens Pedersen, Svendborg Kommune, er glad for afgørelsen.

- Det var det, vi selv tænkte, da vi lavede aftalen. Men det er da rart at få bekræftet, at det var rigtigt, hvad vi tænkte, siger han.

Efter sommerferien skal den nuværende aftale med GOG evalueres.

Og derefter er I vel klar til at hælde flere penge over til GOG?

- Det er jo en politisk afgørelse. Men set fra administrationens synspunkt, ja så er det udgangspunktet, siger Mogens Pedersen.

Det tog Statsforvaltningen præcis et år og en dag at afgøre klagesagen - specielt fordi Svendborg Kommune i et par omgange var meget langsom til at svare Statsforvaltningen.

Kaj Røjgaard sendte klagen 29. maj sidste år. Afgørelsen kom i går fredag den 30. maj.
Afgørelsen
Sådan siger Statsforvaltningen i sin afgørelse:

"Statsforvaltningen finder ikke grundlag for at tilsidesætte Svendborg Kommunes vurdering af, at sponsoraftalen er udtryk for en gensidigt bebyrdende aftale" (at kommunen får ydelser fra GOG svarende til støttebeløbet - red.)

"Statsforvaltningen finder endvidere intet grundlag for at antage, at fordelingen af billetter i tilknytning til aftalen har været i strid med lovgivningen"

Fortsat kritisk

Kaj Røjgaard er ikke tilfreds med afgørelsen, men må konstatere, at sådan er lovgivningen så.

- Jeg er stadig kritisk mod at bruge offentlige penge på den måde som en støtte til en privat virksomhed som GOG, siger Kaj Røjgaard.

- Og jeg mener stadig, at pengene kunne bruges bedre som støtte til de små idrætsklubber i deres arbejde for at holde børn og unge væk fra gadehjørnerne, siger han.

- Men nu har eksperterne i Statsforvaltningen talt. Og så er det sådan, tilføjer han.

GOG-pengene dømt lovlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce