GOG-maskotten Poul van GOG dyster mod maskotter fra Brøndby og FC Midtjylland i ny tv-dyst på DR3

GOG-maskotten Poul van GOG repræsenterer Fyn, når DR3 torsdag den 25. februar har premiere på den nye tv-dyst, "Danmarks bedste maskot", hvor maskotter fra otte danske sportshold dyster mod hinanden.

Poul van GOG står blandt andet over for isbjørnen Nanok fra Brøndby IF og ulven Lupus fra FC Midtjylland, når der skal dystes i alt fra knallertræs til indfangelse af nøgne baneløbere på tid, de såkaldte streakers.

Den 20-årige højskoleelev, Andreas Thomsen fra Oureskolerne, gemmer sig i GOG-maskottens dragekostume, og i GOG's ledelse ser man frem til at vise klubben frem for hele landet i løbet af seks torsdage.

- Vi synes det er super sjovt at vise klubben frem på en anderledes måde, siger Lasse Kronborg, kommunikationschef i GOG.

DR-værten Thomas Skov skal styre de otte maskotter i tv-dysten, og han afslører, at han har et særligt forhold til maskotten fra FC Midtjylland.

- Jeg er jo fra Midtjylland, så jeg holder med FC Midtjylland, som er repræsenteret i programmet i skikkelse af ulven Lupus. Selvom jeg er vært og ikke dommer, er det vigtigt for mig at være neutral over for maskotterne, siger Thomas Skov.

DR-redaktør Mads Kromann Andersen fortæller, at "Danmarks bedste maskot" er DR3's forsøg på at lave et underholdende program, der kan samle seerne om en anderledes konkurrence, som samtidig har en stor betydning for mange mennesker. Og maskotten er vigtig, fordi den er et symbol på klubben, og fordi den er med til at holde gejsten oppe hos klubbens fans.

- Jeg håber, seerne vil synes, det er sjovt at følge med, og at man samtidig får en fornemmelse af, hvor meget det betyder for maskotterne at vinde. Der er følelser på spil, og alvoren er tydelig. Ofte kæmper de ikke bare for en klub, men også for en by eller en hel landsdel, siger han.

GOG's maskot dyster i serien mod maskotter fra Randers FC, Brøndby IF, AGF, HB Køge, AaB, FC Midtjylland og basketballklubben FOG Næstved.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.