Fynsk socialdemokrat vil have læreruddannelse til Svendborg

Trine Bramsen frygter, at omprioriteringsbidraget på de to procent vil medfører endnu flere skolelukninger blandt andet i det Sydfynske, hvor hun vil arbejde for at få endnu flere uddannelser til. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017

Fynsk socialdemokrat vil have læreruddannelse til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis det står til det fynske folketingsmedlem Trine Bramsen (S) skal flere uddannelser udflyttes. Hun ser blandt andet gerne, at Svendborg får en læreruddannelse. Venstres ordfører Anni Matthiesen (V) stiller sig ikke på bagbenene, til gengæld savner hun en konkret, gennemregnet plan fra Socialdemokratiet.

Svendborg: Står det til Trine Bramsen (S) og resten af Socialdemokratiet, skal der efter et valg ske en udflytning af uddannelsesinstitutioner. Og i sådan en udflytning vil det fynske folketingsmedlem arbejde for, at Svendborg Kommune inden for en nær fremtid vil kunne tilbyde en læreruddannelse.

- Vi synes, at professionsuddannelser som læreruddannelsen skal ligge lokalt. Vi har set en rapport, der viser, at ligger eksempelvis lærerseminariet lokalt, har det stor betydning for bosætningen, fortæller Trine Bramsen.

Rapporten hun henviser til er udarbejdet af Damvad og viser blandt andet, at 65 procent af de studerende, som flytter til en by for at studere på en af University College Lillebælts uddannelser, ender med at blive boende i byen efterfølgende.

- Det er vigtigt at have øje på, hvor stor en betydning det har for det sydfynske, at der eksempelvis ikke er et lærerseminarium, pointerer Trine Bramsen.

- Vi er så rige i det sydfynske på efterskoler og på hele det pædagogiske miljø. Og står det til mig, bør der være en politisk prioritering af et lærerseminarium i Svendborg. Og det vil jeg byde ind med, når vi som parti skal se på, hvor vi kan placere uddannelser i for at styrke lokalsamfundene, lover Trine Bramsen.

Rapport fra Damvad
Analysebureauet Damvad har gennem tal fra Danmarks Statistik undersøgt, hvor mange studerende der bliver boende i byen efter at have færdiggjort deres uddannelse.Undersøgelsen viser blandt andet, at 65 procent af tilflytterne der færdiggør en uddannelse på University College Lillebælt, som blandt andet uddanner pædagoger og sygeplejersker i Svendborg, bliver boende i byen efterfølgende.

Tallene viser også, at 86 procent af de lokale fortsætter med at være lokale efter, at de har færdiggjort en af University College Lillebælts uddannelser.
Anni Matthiesen minder om sine kollegaer i oppsitionen om, at de videregående uddannelser er steget med 40 procent i perioden 2008 til 2015. Derudover benytter hun endnu engang muligheden for at efterspørge en gennemarbejdet plan fra Socialdemokratiet. Arkivfoto: Chresten Bergh
Anni Matthiesen minder om sine kollegaer i oppsitionen om, at de videregående uddannelser er steget med 40 procent i perioden 2008 til 2015. Derudover benytter hun endnu engang muligheden for at efterspørge en gennemarbejdet plan fra Socialdemokratiet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Venstre er åben for dialog

Hos Venstre minder undervisningsordfører Anni Matthiesen om, at Venstre allerede er begyndt på at flytte uddannelser ud af de store byer. Hvilket blandt andet har fået en del af serviceøkonomuddannelsen til Svendborg, som blandt andet uddanner elever til at arbejde med restaurantledelse og turisme.

- Det har altid ligget Venstres hjerte nært at kunne tilbyde en uddannelse uanset hvor i landet, man bor, så det vil jeg slet ikke afvise, lyder det fra Anni Mathisen (V).

Hun savner dog noget konkret fra Trine Bramsen (S) og hendes partifælder.

- Vi efterspørger stadig Socialdemokratiets økonomiske plan. Partiet er i de her uger, nok fordi de er i valgkamp-mode, ude og love en masse ting som flere penge til uddannelserne, men får vi snart en gennemregnet plan at se fra deres side? spørger Anni Mathisen.

Skolerne skal have hjælp

Både Socialdemokratiet og Venstre ønsker at hjælpe skolerne uden for storbyerne og erkender, at de er presset.

- Vi har meldt klart ud, at vi vil sløjfe omprioriteringsbidraget på de to procent, fortæller Trine Bramsen (S).

- Vi ser, at der lukker uddannelser særligt i de tynd befolkede områder og særligt her på Fyn, hvor der er store problemer blandt andet hos gymnasiet i Faaborg. Og det tegner til, at der kommer endnu flere lukninger inden for bare de næste par år, hvis ikke omprioriteringsbidraget bliver sløjfet prompte.

Det er Venstre dog ikke klar til at gå med på, slår Anni Matthiesen (V) fast.

- Vi har sammen med Dansk Folkeparti truffet den beslutning i forbindelse med finansloven, at omprioriteringsbidraget fortsætter ind til 2021, men stopper derefter.- Men vi er nødt til at tilgodese udkantsuddannelserne bedre. Og uanset hvilken farve regeringen har efter et valg, håber jeg, at blandt andet Trine Bramsen vil være med til at kigge på det. Skolerne får typisk penge pr. elev. Og der ved vi jo godt, at hvis man har en lille uddannelsesinstitution, så er der nogle driftsomkostninger, som er de samme uanset, om der er 80 eller 300 elever.

Fynsk socialdemokrat vil have læreruddannelse til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce