Fynske Almira Mehanovic blev tirsdag forment adgang til den tyrkiske by Izmir af tyrkisk lufthavnspersonale, da de mente, hun havde rejst i Syrien og derfor var en sikkerhedstrussel.

Tirsdag blev 19-årige Almira Mehanovic fra Svendborg stoppet i den tyrkiske lufthavn Atatürk, da lufthavnspersonalet fandt hende mistænkelig. Hun skulle med et fly videre til til tyrkiske by Izmir med sin kæreste, men flyet lettede uden hende.

Efter flere timers venten og spørgsmål fra lufthavnspersonalet, fortalte de Almira Mehanovic, at de mente, at hun havde været i Syrien, og derfor var en sikkerhedstrussel.

Det fortæller hun til eb.dk.

- Han siger, at jeg har været rejst til Syrien og blevet set dernede, og at det er et stort problem på grund af terrorgruppen Islamisk Stat. Han forklarer mig, at han først troede, at det var min kusine, men nu troede de altså, at det var mig, siger Almira Mehanovic.

Sikkerhedstrussel

Efter ni timers venten i Atatürk lufthavn havde Almira Mehanovic fået nok og sagde til lufthavnspersonalet, at hun ville hjem til Danmark.

- En time efter kommer de ned med et papir, hvor der står, at jeg er blevet nægtet indrejse på grund af, at jeg udgør en sikkerhedsrisiko, siger den 19-årige Almira og forklarer, at hun også fik et blankt stykke papir, hvor hun skulle skrive, at hun ville tilbage til Danmark, siger hun til eb.dk.

Almira Mehanovic og hendes kæreste fik først deres pas, da de landede i Danmark onsdag.

  • Yilmaz Polat

    Af:

    Jeg er jourhavende og journalist på Aktualitet, samfund og erhverv. Jeg har tidligere været i praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg blandt andet sad på Middelfart-, Samfund og Erhverv- og Nyhedsredaktionen.