Fynboer undersøger barske børnehjem


Fynboer undersøger barske børnehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Museum har fået otte måneder og en million kroner til at undersøge forholdene på de danske børnehjem fra 2. verdenskrig og frem til halvfjerdserne.

En kold og grå barndom. Det er sådan mange danske børnehjemsbørn mindes deres opvækst. Nu har Svendborg Museum fået midler til at undersøge hvordan forholdene var for de børn, der blev anbragt uden for hjemmet i perioden fra anden verdenskrig og frem til 1976.

Det er museumsinspektør Maria Rytter, der sammen med to ansatte går i gang med kulegravningen af forholdene på børnehjemmene. De tager fat i det nye år, og har fået otte måneder og én milliion kroner til opgaven.

Den store undersøgelse kommer efter massiv kritik rejst af tidligere børnehjemsbørn i foreningen Godhavn-drengene. De har presset på for at få afdækket forholdene. Men også i andre lande er lignende processer i gang.

- Vi lærer af erfaringerne fra Norge, Sverige, Irland og Australien, hvor man har været gennem lignende forløb, siger Maria Rytter til Jyllands-Posten. 

I Australien har undersøgelserne ført til en officiel undskyldning til de anbragte børn. En sådan vil Maria Rytter ikke på forhånd love de danske børnehjemsbørn.

Undersøgelsen vil have fokus på børnehjemmet Godhavn og 29 andre børnehjem. Den tager udgangspunkt i konkrete beretninger om straf, medicinske forsøg, omsorgssvigt og lignende forhold.

Fynboer undersøger barske børnehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce