Fyn Rundt-sejlads: Nu med pjank og pjat


Fyn Rundt-sejlads: Nu med pjank og pjat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSLUTNING: 31 træskibe i mål efter glad tur rundt om Fyn
SVENDBORG: Årets Fyn Rundt for bevaringsværdige træskibe vil ikke mindst blive husket for de elementer af pjat, pjank og studenterløjer, som sejladsens nye stævneansvarlige Anker Lauritsen har føjet til i sit første år som chef.

Sejlturene mellem Nyborg, Middelfart, Assens, Faaborg og Svendborg var i år tilsat forskellige pift af vanvid, og også på det felt skulle der konkurreres bådene imellem. En såkaldt Fair Play-pokal stod på spil. Vinderen kommer vi tilbage til.

Allerede ved havnekonkurrencen "skalleroning for letmatroser" i Middelfart trængte Silvermoon sig frem i feltet - alene af den grund, at Svendborg-skuden som den eneste var i stand til at mønstre adskillige roere under 40 kilo. Andre blandt konkurrenterne måtte udpege de rene sværvægtere af mangel på mindre.

I Assens dystede man i "øksekast for bedstemænd", mens tre meter tovværk udleveredes til de forskellige skibes passagerer op til sejladsen mod Faaborg. Knob og splejsninger skulle udføres.

I Faaborg var der forklæde-tvang til disciplinen "skrubbeflåning på tid for hovmestre", og til sidst lod det sig ikke skjule, at Silvermoon var bedst af alle - eller muligvis blot det skib, som forsynede dommerne med de bedste boller.

- Ikke særligt seriøst, men meget sjovt, siger Anker Lauritsen.

Skønt kappestriden til søs mellem de gamle træskibe godt kan bringe blodet i kog hos de allermest engagerede skippere, hersker generelt også her den ro, der kendetegner søens folk.

Helt rimeligt og i sejladsens ånd er det derfor at bringe vinder-listen her til sidst - som afslutning på en Fyn Rundt-sejlads præget af højt humør og ringe vind:

Store klasse: Aron af Svendborg foran Britta Leth af Århus og Lilla Dan af Svendborg.

Mellemklassen: Anna Møller af Svendborg foran Elsa Margrethe af Kolding og Bona Gratia af Århus.

Lille klasse: Viking af Svendborg foran Vega af Roskilde.

Fyn Rundt-sejlads: Nu med pjank og pjat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce