Fyldt Svendborg Arrest lukker


Fyldt Svendborg Arrest lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi bliver drænet for effektivitet, lyder kritikken fra Svendborg lokalpoliti

SVENDBORG: Selv om den er fyldt til bristepunktet med fanger, har Kriminalforsorgen valgt at lukke Svendborg Arrest fra 1. juli til 1. oktober.

- Vi finder det meget uforståeligt. I weekenden sagde vi nej til fire arrestanter - så det er ikke, fordi vi ikke har noget at lave, siger arrestforvarer Jørgen Andersen.

Kriminalforsorgen skal spare4 en procent af sit samlede budget. Samtidig er belægningen i landets arresthuse generelt lav, og det betyder, at Kriminalforsorgen lukker nogle af dem for at spare penge. Således er arresthuse i Hjørring, Viborg og Aabenraa blevet lukket, og nu bliver Svendborg Arrest lukket i tre måneder.

Fangerne bliver flyttet til arresthuse så tæt på Svendborg som muligt, og medarbejderne i arresten får tilbudt job andetsteds.

Mere tid bag rattet

Lukningen får også betydning for lokalpolitiet i Svendborg, fordi det nu skal til at køre til arresthusene i Assens, Odense eller Nyborg.

- Vi kommer til at bruge mange flere timer ude på landevejene. Vi bruger allerede mange ressourcer på det, og nu skal vi til at bruge mange flere, lyder det fra fungerende chef for lokalpolitiet i Svendborg, Henning Christiansen, som også påpeger, at sommer-lukningen vil føre til, at der skal bruges flere timer på efterforskning.

- Når arresten lukker, kan vi ikke længere bare trille ned ad bakken og afhøre en fange. Hvis vi bare skal til Assens Arrest, skal vi bruge mindst to timer på transport. Vi bliver drænet for effektivitet, siger Henning Christiansen.

Lukningerne af arresthusene landet over vanskeliggør også efterforskningen på et andet punkt.

- Der bliver en større risiko for, at sigtede i samme sag ender i samme arresthus, hvilket gør det nemmere for dem at kommunikere med hinanden forklarer Henning Christiansen.

Kriminalforsorgens forklaring på, hvorfor det netop er Svendborg Arrest, der skal lukkes i tre måneder på trods af, at den huser så mange fanger, er, at medarbejderne har et højt antal afspadseringstimer til gode.

- Vi lukker arresthuse, fordi der er en lav belægning, og fordi vi skal spare penge. Og de mange afspadseringtimer blev afgørende for, at vi valgte Svendborg Arrest, forklarer Kirsten Lærkeholm, souschef i Ressourcestyringsafdelingen i Kriminalforsorgen.

Også Søbysøgaard

- Det lyder ikke særlig besparende, at betjente skal bruge mange timer bag rattet?

- Nej, men det er en anden kasse, lyder forklaringen fra Kirsten Lærkeholm.

Fra 1. juli lukkes også 32 pladser på det åbne fængsel Søbysøgaard på Midtfyn - de vil blive holdt lukket helt til årsskiftet.

Fyldt Svendborg Arrest lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce