Fuldt udlejet: Fremtidsfabrikker forventer overskud

Fremtidsfabrikken II blev indviet i marts - med tale af blandt andre Direktør for Simac Jesper Bernhardt - og snart er alle pladser i fabrikken udlejet både her og i Fremtidsfabrikken I. Foto: Katrine Becher Damkjær

Fuldt udlejet: Fremtidsfabrikker forventer overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går godt med kommunens to iværksætterhuse Fremtidsfabrikken I og II. Til marts er alle kontorpladser lejet ud, og holder budgettet for 2018, kommer fabrikkerne også ud med overskud, så man kan betale kommunens investering tilbage.

Svendborg: Nu lysner det for Fremtidsfabrikken I og II. Det har ellers holdt hårdt med at få lejet kontorpladser ud i Fremtidsfabrikken I og II, og dermed har økonomien også hængt i laser, så Svendborg Kommune har været nødt til at spæde til, selvom det ikke var den oprindelige tanke med iværksætterhusene.

Men holder budgettet for 2018, så er der penge til, at man kan begynde at betale af på kommunens investering i de to iværksætterhuse, og det skyldes ikke mindst, at det går bedre med udlejningen af kontorpladser.

Det fortæller den midlertidige leder, Torben Grodt Petersen, der trådte til i august.

- Det har holdt virkelig hårdt at tiltrække iværksættere nok til at få udlejet alle vores kontorpladser. Men inden for de seneste måneder er der virkelig gået hul på bylden, og til marts er alt udlejet i både Fremtidsfabrikken I og II, fortæller Torben Grodt Pedersen, der trådte til efter den tidligere fabrikschef, Susanne Aagaard stoppede i foråret.

Han fortæller desuden, at han stopper sin midlertidige tjans som fabrikschef ved årsskiftet.

- Og der kommer ikke en ny. Funktionen bliver lagt ind under kommunens afdeling Vækst og Tiltrækning, forklarer han.

Fabrikker for alle

Da Torben Grodt Petersen trådte til som fabrikschef i august var det med ambitionen om at få økonomien i fremtidsfabrikkerne til at hænge bedre sammen for at nå målsætningen om, at de to fabrikker løber rundt uden at være en udgift for kommunen.

Ifølge Torben Grodt Petersen er det lykkedes ved at ændre fortællingen om fremtidsfabrikkerne, så flere iværksættere har kunnet se sig selv som en del af iværksættermiljøet på havnen i Svendborg.

- Fortællingen om fremtidsfabrikkerne har nok været lidt for højtravende, og det har nok været svært for nogle iværksættere at føle, at de passede ind hos os. Så vi har ændret fortællingen lidt og i højere grad bekendt kulør, for i bund og grund er vi jo bare to kontorfællesskaber, der så kører nogle iværksætterprojekter og kurser ved siden af, siger han og tilføjer:

- Vi har trukket det ned i øjenhøjde. Fremtidsfabrikkerne har været for lukkede om sig selv, hvor vi nu siger, at vi er mere en del af et iværksættermiljø på hele Fyn.

I tråd med den forståelse man derfor også været meget mere udfarende og fortalt om iværksætterhusene rundt omkring på Fyn, så flere fik øjnene op for muligheden for at leje sig ind, foruden man har forsøgt at lære af erfaringer fra andre iværksætterhuse i Odense for at blive bedre.

Hornemann glæder sig

Svendborgs just afgåede borgmester, Lars Erik Hornemann (V) glæder sig over, at det endelig er lykkedes at få fremtidsfabrikkerne til at løbe rundt.

- Det er med til at vise, at det er det rigtige, vi har satset på, siger han.

Og noget for pengene, har man da fået, mener han.

- Vi har fået skabt et miljø, der er med til at skabe sydfynske arbejdspladser. Det er jeg ikke i tvivl om, siger Hornemann og afviser at den tidligere fabrikschef, Susanne Aagaard burde have været bedre til at få lejet kontorpladserne ud, selvom det har vist sig at kunne lykkes efter Torben Grodt Petersen kom til i august.

- Jeg vil ikke bebrejde Susanne noget. Hun har været med til at skubbe det hele i gang. Men det tager tid, siger han og minder om, at meget af hendes tid også er gået med at søge projektmidler.

Så nu har vi to fremtidsfabrikker, der ser ud til at køre. Er der en tredje på vej?

- Tja, så skal vi nok tænke mere i retning mod produktionsvirksomheder, hvor vi måske etablerer nogle produktionslokaler, hvor man kan eksperimentere med nogle ting og udvikle ny teknologi. Men det behøver jo ikke at være i kommunalt regi, det kan også være private virksomheder i samarbejde med erhvervsskolen. Sådan et innovativt miljø kunne være rigtig spændende, siger Lars Erik Hornemann.

Fuldt udlejet: Fremtidsfabrikker forventer overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce