Fuld knald på skorstensbrand i Troense

Beredskabet måtte tirsdag klokken 16.31 fare af sted til en skorstensbrand i en ældre ejendom på Pilekrogen i Troense.

Fuld knald på skorstensbrand i Troense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatsleder giver gode råd mod skorstensbrand: Drop vådt brænde og sørg for masser af luft til ilden.

Troense: Den kraftige blæst betød, at der tirsdag eftermiddag var fuld knald på en skorstensbrand i en ejendom på Pilekrogen i Troense. Branden sad højt oppe i skorstenen, og da ilden samtidig fik masser af luft fra oven, lignede det nærmest en fontæne, der stod op af skorstenspiben.

Indsatsleder Brian Andersen fortæller dog, at branden var under kontrol, og at der ikke var fare for, at skorstenen skulle springe.

Da en brændeovn var den ældre ejendoms eneste varmekilde, blev der også sendt bud efter en skorstensfejer, der tjekkede, at skorstenen ikke havde taget skade, så familien igen kunne tænde op.

Indsatslederen fortæller, at der især er to ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil undgå en brand i sin skorsten.

- Man skal sørge for ikke at fyre med for vådt brænde, og så skal man lade være med at lukke for meget ned for lufttilførslen, som mange gør om natten for at fyre igennem. Det giver en ufuldstændig forbrænding, der danner den løbesod, som der går ild i ved en skorstensbrand, advarer Brian Andersen.

Løbesoden er en form for hård tjære, der sætter sig inde i skorstenen. Når der først går ild i den, bliver tjæren til en form for koks, som koger voldsomt op og ekspanderer, oplyser indsatslederen.

Fuld knald på skorstensbrand i Troense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce