Frygt for støj: Vindmølleprojekt præsenteret for borgerne

Sådan kommer de til at se ud, møllerne ved Broholm Gods. Hvis de altså kommer op. Visualisering: Arkitekt Mogens Leth

Frygt for støj: Vindmølleprojekt præsenteret for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var bekymring at spore blandt de fremmødte, da planerne om at stille tre store vindmøller op på Broholm Gods' jord blev præsenteret onsdag aften.

Gudme: Der er tilsyneladende ikke udelt begejstring for den sjællandske godsejer Lars Kronhages planer om at sætte tre vindmøller op på noget af Broholm Gods' jord.

I hvert blev der luftet en del bekymringer, da projektet blev præsenteret for omkring 40 borgere og et par håndfulde byrådspolitikere på et offentligt møde på Broholm onsdag aften.

En enkelt pegede på, at området nær naturskønne Tange Ådal ikke er et passende sted at sætte vindmøller op, og at møllerne også risikerer at skade Lundeborgs turisme og folks lyst til at bruge Øhavsstien.

- Sæt dem op ved vestkysten i stedet. Så kan vi tage os af solceller her, sagde han.

Der var også dem, der frygtede, at de 150 meter høje møller vil komme til at fylde for meget i landskabet, ligesom flere tilkendegav, at de ikke helt har tillid til de visualiseringer, som blev fremvist på mødet.

Frygt for støj

Lars Kronhage har allieret sig med arkitekten Mogens Leth fra Thisted, og det var ham, der præsenterede planerne.

Og Leth havde det ikke let hele vejen igennem.

En kvinde forlangte for eksempel svar på, om der ville være lavfrekvent støj ved stranden ved Lundeborg fire kilometer fra møllerne.

- Folk hører forskelligt, så jeg tør ikke lægge hovedet på blokken, sagde Mogens Leth, der dog erklærede, at man skal være ualmindeligt godt hørende, hvis man skal kunne høre møllerne på bare en kilometers afstand. Og at netop det med den lavfrekvente støj er noget, som vindmølleproducenterne har gjort meget for at bekæmpe de senere år - og med succes.

Det med støjen fyldte i det hele taget en del på mødet, og Mogens Leth fortalte, at beboere nær Saltø Gods ved Slagelse også var bekymrede for støjgener, da der blev sat tre møller af samme type som de påtænkte ved Gudme op.

- Men TV2 Øst har lavet et indslag. Og de folk, som havde været bekymrede for støj, måtte erkende, at de slet ikke kunne høre møllerne. Og sådan er det ofte: Når først møllerne er kommet op, er det yderst sjældent, der er problemer, sagde han.

Lang proces

Projektet er i høring frem til 12. maj, hvilket dog ikke betyder, at møllerne kan sættes op i nær fremtid.

Ifølge Helene Grenild, der er planlægger i Svendborg Kommunes planafdeling, skal politikerne på et møde i juni i år tage stilling til, om det er værd at gå videre med projektet.

Herefter vil der, forudsat at alt går glat, gå yderligere et år, før byrådet eventuelt kan godkende planerne endeligt.

Og ifølge Mogens Leth går der typisk et år, fra godkendelsen er givet, til møllerne er sat op - hvilket altså så er i sommeren 2021.

De tre møller vil i øvrigt kunne forsyne mellem 9.000 og 10.000 husstande med strøm.

Frygt for støj: Vindmølleprojekt præsenteret for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce